1ο Διεθνές Συνέδριο ”Europe in Discourse.Identity,Diversity,Borders”

image008Aς μιλήσουμε για την Ευρώπη-στο 1ο Διεθνές Συνέδριο: “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”.

Το Hellenic American University (Manchester, NH, ΗΠΑ) σε συνεργασία με το Hellenic American College παρουσιάζει στις 23-25 Σεπτεμβρίου 2016, το
1ο Διεθνές Συνέδριο “Europe in Discourse: Identity, Diversity, Borders”.

Περισσότεροι από 200 ερευνητές, μεταξύ των οποίων γλωσσολόγοι, ιστορικοί, οικονομολόγοι και κοινωνιολόγοι, από 40 διαφορετικές χώρες, θα συναντηθούν στην πόλη των Αθηνών σε μια προσπάθεια να διερευνήσουν σειρά ζητημάτων προσδιοριστικών της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι ομιλίες των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου. Ο Jan Blommaert, καθηγητής Γλωσσικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Tilburg, θα αναφερθεί στο Ισλάμ και την ευρωπαϊκή ταυτότητα ενώ η Ruth Wodak, καθηγήτρια Λόγου και Επικοινωνίας στο Lancaster University, θα αναφερθεί στην προσφυγική κρίση που σαρώνει την Ευρώπη. Μεταξύ των αξιόλογων ομιλητών του Συνεδρίου και ο καθηγητής Γεώργιος Πρεβελάκης, τ. Μόνιμος Εκπρόσωπος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, ο οποίος θα μιλήσει για τη γεωπολιτκή διάσταση της ευρωπαϊκής ταυτότητας και τη διεύρυνση που φτάνει στα όρια της κόπωσης. O καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστήμιου Örebro, Michał Krzyżanowski, θα κάνει τη δική του ανάλυση όσον αφορά την γλωσσική κατασκευή μειονοτήτων στην Ευρώπη, ενώ ο Andreas Musolff από το Πανεπιστήμιο East Anglia θα αναφερθεί στην χρήση μεταφορών στον πολιτικό λόγο γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Manchester, Erik Swyngedouw, θα μιλήσει για τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, την έννοια της δημοκρατίας και της πολιτικής δράσης σε αυτή.

Σας περιμένουμε να μιλήσουμε για την Ευρώπη.

Επισκεφθείτε το www.europeindiscourse.eu για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές. Διαθέσιμο στην ίδια διεύθυνση και το Βιβλίο Περιλήψεων των εισηγήσεων του Συνεδρίου.

zurichweb-“Street Art” (Ζυρίχη), φωτογραφία του Tobi Gaulke με άδεια χρήσης CC BY 2.0

Ημερομηνία συνεδρίου-23 – 25 Σεπτεμβρίου 2016

Διεύθυνση

Hellenic American College (HAEC) – Μασσαλίας 22, Αθήνα

Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών – Σίνα 31, Αθήνα

Γλώσσα συνεδρίου

Αγγλικά

Πληροφορίες-Εγγραφές

Hellenic American College: 210 3680072

www.europeindiscourse.eu, europeindiscourse@hauniv.edu

You may also like...