1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο

eikona2Τμήμα Κινηματογράφου
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
28-29 Μαΐου 2015
Θεσσαλονίκη
Με αφορμή τα 10 χρόνια από την ίδρυσή του, το Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ. διοργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο, με θέμα «Ο Άγνωστος Ελληνικός Κινηματογράφος: Νέες Χαρτογραφήσεις, Νέοι Πρωταγωνιστές, Νέες Διερευνήσεις του Παρελθόντος (1945-1967)». Με συγχρηματοδότηση από την Επιτροπή Ερευνών του ιδρύματος και υπό την αιγίδα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το Συνέδριο θα προσπαθήσει να επανεξετάσει και να επανατοποθετήσει την έρευνα για τον Παλιό Ελληνικό Κινηματογράφο μέσω του πρίσματος της Νέας Κινηματογραφικής Ιστορίας (New Film History).
Το 1ο Διεθνές Συνέδριο για τον Ελληνικό Κινηματογράφο θα λάβει χώρα στην αίθουσα «Μανόλης Ανδρόνικος» του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης στις 28 και 29 Μαΐου, 2015. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Τhomas Εlsaesser και προσκεκλημένος ομιλητής ο Καθηγητής Vrasidas Karalis.
Το συνέδριο φιλοδοξεί σε μία ολική επανεκτίμηση μίας σχεδόν άγνωστης πτυχής του ελληνικού κινηματογράφου. Παράλληλα, καλώντας σε μια αναθεώρηση των παραδοσιακών αντιλήψεων για τον Παλαιό Ελληνικό Κινηματογράφο, το Συνέδριο στοχεύει σε έναν νέο τρόπο γραφής της ιστορίας του ελληνικού κινηματογράφου, φωτίζοντας όλα αυτά που τον συνδέουν με τον κινηματογράφο του σήμερα και του αύριο.
Facebook page: https://www.facebook.com/greekfilmconference?fref=ts
e-mail επικοινωνίας: FilmConference2015@gmail.com

You may also like...