1ου Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας

image42 χορωδίες στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών
Ένα σπουδαίο καλλιτεχνικό γεγονός, με αξιοσημείωτη διεθνή διάσταση, αποτελεί η συνδιοργάνωση από το δήμο Καλαμάτας και τον πολιτιστικό οργανισμό Intekultur, του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ και Διαγωνισμού Χορωδιών Καλαμάτας, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως και 18 Οκτωβρίου 2015 στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.
Στο Φεστιβάλ θα συμμετάσχουν 42 χορωδίες, εκ των οποίων 23 χορωδιακά σύνολα από την Ελλάδα και 19 από άλλες χώρες.
Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης «Φάρις» του δήμου Καλαμάτας, Θανάσης Ηλιόπουλος, ο προϋπολογισμός για τη διενέργεια του Φεστιβάλ ανέρχεται στα 120.000 ευρώ.
Το Φεστιβάλ και ο Διαγωνισμός Χορωδιών θα πραγματοποιηθεί σε δημοτικούς χώρους, όπως το Μέγαρο Χορού, η Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, και το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» όπου θα διεξαχθούν η τελετή έναρξης και η τελετή λήξης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η εναρκτήρια παρέλαση των 42 χορωδιών, με τη συνοδεία φιλαρμονικών στον πεζόδρομο Αριστομένους και στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015. Θα διεξαχθούν επίσης, κονσέρτα φιλίας με ελεύθερη είσοδο και δύο κονσέρτα γκαλά.
Το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ και Διαγωνισμός Χορωδιών Καλαμάτας περιλαμβάνει και διαγωνιστικό τμήμα θρησκευτικής μουσικής.
Ο δήμος Καλαμάτας απευθύνει κάλεσμα σε εθελοντές να τον πλαισιώσουν για την επιτυχή προετοιμασία και διενέργεια των εκδηλώσεων. Ήδη έχουν δηλώσει τη συμμετοχή τους αρκετοί πολίτες, μεταξύ των οποίων και αλλοδαποί που ζουν στην Καλαμάτα και την περιοχή της.

You may also like...