1ος Διεθνής Διαγωνισμός και Φεστιβάλ Χορωδιών

xorodiesΓια τέσσερις ημέρες η Καλαμάτα έζησε στους ρυθμούς του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών. Από την προηγούμενη Τετάρτη και την παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης μέχρι και χθες το βράδυ στην κατάμεστη Τέντα, όπου έπεσε η αυλαία, η Καλαμάτα πλημμύρισε από μελωδίες, χαμόγελα και ευτυχισμένους ανθρώπους από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.
Και η διοργάνωση, όμως, τόσο από την πλευρά της Intekultur όσο και από την πλευρά του Δήμου Καλαμάτας, ανταποκρίθηκε σ’ αυτή την τόσο μεγάλη «πρόκληση» και «πέρασε» με άριστα.
Παράλληλα, οι πολίτες της Καλαμάτας γέμισαν ασφυκτικά τις αίθουσες στις οποίες έλαβε χώρα το φεστιβάλ, ακόμα και τις πρωινές ώρες, καθώς και τα δυο Gala που διοργανώθηκαν ήταν με εισιτήριο.
Επίσης, εξυπηρέτησαν με χαμόγελο όλους τους επισκέπτες, που δε βρήκαν κάτι άσχημο για να μας προσάψουν.
Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τον υπέροχο «καλαματιανό» καιρό που ήταν σύμμαχος, αποτελούν αναμφίβολα την καλύτερη διαφήμιση για την πόλη μας στα πέρατα της γης, αλλά και ένα «ισχυρό» ατού για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας το 2021.
Το «Θάρρος» βρέθηκε στους χώρους όπου διαγωνίστηκαν οι 39 χορωδίες και συνάντησε τις αποστολές από το εξωτερικό και την Ελλάδα, οι οποίοι μας μίλησαν τόσο για τη διοργάνωση όσο και για την εμπειρία τους από τη διαμονή στην Καλαμάτα.

You may also like...