​1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΡΟΥ / 17 – 20 Αυγούστου

seminario dieuthinsis xorodias syrouΣτη Σύρο 17 – 20 Αυγούστου 2014
1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΥΡΟΥ
ΜΕ ΤΟ ΝΙΚΟ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗ
Ένα σημαντικό Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας θα πραγματοποιηθεί από Κυριακή 17 Αυγούστου έως Τετάρτη 20 Αυγούστου στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αλκυών» (Μέγας Γυαλός), που διοργανώνει ο Δήμος Σύρου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας. 
Το σεμινάριο απευθύνεται σε Διευθυντές Χορωδιών (μικτών παιδικών, νεανικών, ωδείων), σε καθηγητές μουσικής Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε οποιονδήποτε ασχολείται και αγαπάει την χορωδιακή μουσική.
Σε ένα μαγευτικό περιβάλλον καθηγητές μουσικής – διευθυντές χορωδιών θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο σεμινάριο, που περιλαμβάνει πρωινή-απογευματινή εργασία και βραδινές συναυλίες. Τα μαθήματα θα γίνονται καθημερινά από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 21:00, στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Αλκυών», με εύκολη πρόσβαση για όλους τους συμμετέχοντες.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
1. Τεχνική διεύθυνσης
2. Ρεπερτόριο χορωδίας από τη μονοφωνική μουσική έως την  πολυφωνία
3. Ερμηνεία
4. Μεθοδολογία διδασκαλίας ενός τραγουδιού
Η θεωρία θα δέσει με τη πράξη διεύθυνσης χορωδίας, που απαιτεί ιδιαίτερη εξειδίκευση.
Ο Νίκος Ευθυμιάδης (master of Arts στη Διεύθυνση) διευθύνει δεκαετίες μονοφωνικές – πολυφωνικές χορωδίες, ερμηνεύοντας ένα ευρύ ρεπερτόριο Ελληνικής και ξένης μουσικής (από την αρχαία ελληνική μουσική μέχρι σήμερα), στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πραγματοποιήσει πάνω από επτακόσιες (700) συναυλίες στο εξωτερικό (Ευρώπη – Η.Π.Α). Ιδιαίτερη είναι η εξειδίκευσή του στην παλαιά μουσική (γρηγοριανό – αμβροσιανό μέλος – αναγέννηση).
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα σταλεί έγκαιρα ένα πλούσιο ρεπερτόριο χορωδίας, ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα.
Οι πρόβες θα συνοδεύονται με ελεύθερο διάλογο από τους συμμετέχοντες για την επίλυση κάθε απορίας.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής.
Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ για αυτούς που θα έχουν ενεργή συμμετοχή και 50 ευρώ για τους ακροατές , το οποίο πρέπει να κατατεθεί μέχρι τις 30 Ιουλίου 2014 στον αριθμό λογαριασμού 368/480640-97 της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας.
Για πληροφορίες για το κόστος διαμονής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στον κ. Αντώνη Μαραγκό, υπεύθυνο του  ταξιδιωτικού γραφείου  siros travel  –  συντονιστή & οργανωτή τουριστικού πακέτου, στα τηλέφωνα 22814 08200, 694 7777 891, στο FAX 22814 08076, στο e-mail info@sirostravel.gr και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.sirostravel.gr.

You may also like...