Όταν θέλουν οι γυναίκες – Et Maintenant On Va Où?

Η Κινηματογραφική λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της,

στην 1η προβολή για τη σεζόν 2018-2019

με την ταινία:

Όταν θέλουν οι γυναίκες

Η προβολή θα γίνει την  Τετάρτη 17/10/2018   ώρα 9:00μμ

στον κινηματογράφο Βακούρα Ι

 

προλογίζει ο κος Βασίλης Κεχαγιάς κριτικός Κινηματογράφου

 

Σας περιμένουμε!!

 

ΥΓ. Μετά την προβολή σας καλούμε στο φουαγιέ του κινηματογράφου Βακούρα όπου λειτουργεί έκθεση εικαστικών της Κινηματογραφικής λέσχης Θεσσαλονίκης, για ένα κρασάκι.

Χορηγός μας τα περίφημα κρασιά του Κτήματος Χατζηβαρύτη.

 

Όταν θέλουν οι γυναίκες

Et Maintenant On Va Où?

Γαλλία Λίβανος 2011 Διάρκεια: 100’

Σκηνοθεσία: Nadine Labaki
Πρωταγωνιστούν: Nadine Labaki, Claude Msawbaa, Leyla Fouad, Antoinette El-Noufaily
Στον δρόμο που οδηγεί από το νεκροταφείο στο χωριό, μια μεγάλη ουρά από μαυροφορεμένες γυναίκες προχωράνε κάτω από τον ήλιο, σφίγγοντας πάνω τους τις φωτογραφίες των συζύγων τους, των πατέρων τους ή των γιων τους. Μερικές φορούν μαντίλα, άλλες κρατάνε έναν σταυρό, όμως όλες τους μοιράζονται το ίδιο πένθος, συνέπεια ενός ολέθριου και άχρηστου πολέμου. Φτάνοντας στην είσοδο του νεκροταφείου, η πομπή χωρίζεται στα δύο: από τη μια οι μουσουλμάνες, από την άλλη οι χριστιανές…
Με τα λόγια της ταλαντούχου Ναντίν Λαμπακί: Δεν είναι μια ιστορία πολέμου, αλλά ένα παραμύθι για το πώς να αποτρέψει τον πόλεμο. Η ταινία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί δραματική. Ωστόσο έχει πολλά κωμικά στοιχεία τα οποία σε συνδυασμό με το δράμα αποπνέουν ταυτόχρονα γέλιο και δάκρυα. Πιστεύω ότι χρησιμοποιώντας αυτή την ειρωνεία, είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιβιώσεις και να ανταπεξέλθεις στα γεγονότα της ζωής.

You may also like...