Ψηφίδες της Κρήτης (έκθεση ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη)

ekthesi psifidotouΕγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου η έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα από την Κρήτη, στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (Πλατεία Ελευθερίας)
Η Έκθεση Ψηφιδωτού με έργα εμπνευσμένα  από την Κρήτη θα εγκαινιάζεται σήμερα Πέμπτη 2 Οκτωβρίου στις 20:00 στην Πύλη Αγίου Γεωργίου (πλ. Ελευθερίας) στο Ηράκλειο, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, και θα διαρκέσει μέχρι και τις 10 Οκτωβρίου 2014 (Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 14:00 και 19:00 – 22:00).
«Το ψηφιδωτό “δαμάζει” την ύλη όπως το πετυχαίνει ένα παιδί, παίζοντας και αυτοσχεδιάζοντας άμεσα και αισθησιακά», λέει η ζωγράφος Μάτω Ιωαννίδου (www.matoioannidou.gr), που έχει την καλλιτεχνική επιμέλεια της έκθεσης. «Το τοπίο της Κρήτης είναι αδρό, το ίδιο και το ψηφιδωτό∙ έχει τεράστιο πλούτο και γεννάει θέματα, μπορείς να αντλήσεις από παντού».
Τα ψηφιδωτά της Έκθεσης ποικίλλουν σε ύφος και τεχνική, και όλα αντλούν τα θέματά τους από τις φυσικές ομορφιές και την πολιτιστική παράδοση της Κρήτης (η διαφάνεια του θαλασσινού νερού, οι φοίνικες, οι Μινωικές αρχαιότητες, ο Ερωτόκριτος, τα αγριολούλουδα, τα φαράγγια, κ.ά.).
Έγραψε ο Τύπος για την παρουσίαση της Έκθεσης Ψηφιδωτού στη Σητεία (23/8-3/9/2014):
Ελευθεροτυπία http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=443134
TOC http://www.thetoc.gr/politismos/article/psifidwta-i-omorfia-se-xiliades-kommatia
Protagon http://tinyurl.com/kvwa7w6

You may also like...