Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

nnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ Επιχείρηση Χριστούγεννα Για παιδιά 2-5 ετών Σάββατο 5, 12, 19, 22, 24, 29/12/2015, ώρα 12:00 και 13:00 Περιμένοντας με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα, την αγαπημένη γιορτή όλων των μικρών και μεγάλων παιδιών, από αρχές Δεκεμβρίου ξεκινάμε να μετράμε αντίστροφα τον χρόνο. Μέσα από Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια με τραγούδια, παιχνίδια, αφήγηση παραμυθιών και πολλές κατασκευές, τα παιδιά θα διασκεδάσουν, θα δημιουργήσουν και θα νοιώσουν τη μαγεία των γιορτών. Κόστος Συμμετοχής: 12 ευρώ (Έκπτωση 10% για αδέρφια ) Χριστούγεννα όπως παλιά, Χριστούγεννα στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης! Για παιδιά 5-8 ετών Σάββατο 12, 19/12/2015 ώρα 17:00-18:30 Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προσκαλεί τα παιδιά να μπουν στο μαγικό πνεύμα των Χριστουγέννων και να γιορτάσουν μαζί μας! Στο εκπαιδευτικό χριστουγεννιάτικο εργαστήρι θα ταξιδέψουμε στην αρχαιότητα και θα «ζωντανέψουμε» το έθιμο της ειρεσιώνης, στολίζοντας κλαδί ελιάς όπως έκαναν τότε, αλλά και γνωρίζοντας τα κάλαντα που τραγουδούσαν τα παιδιά στους δρόμους της αρχαίας Αθήνας, θα φτιάξουμε παραδοσιακά ελληνικά στολίδια για το δέντρο των Χριστουγέννων και θα δημιουργήσουμε τη δική μας χριστουγεννιάτικη κάρτα για να γράψουμε ευχές σε αγαπημένα πρόσωπα!
Κόστος συμμετοχής: 12 ευρώ (Έκπτωση 10% για αδέρφια ) (ειδικές τιμές για σχολεία)
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Νικολέτα Ξυδέα, Αρχαιολόγος-Μουσειολόγος ΜΑ

Η νεράιδα Μάγια μύρισε Χριστούγεννα!
Ένα διαφορετικό Χριστουγεννιάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι
Για παιδιά 4-7 ετών
Κυριακή 6, 13, 20,23,27/12, ώρα 12:00-13:30
Έτοιμη να μοιραστεί μαζί τους τη χαρά των Χριστουγέννων και τις μοναδικές ιστορίες της. Τα παιδιά θα της χαρίσουν τη δημιουργικότητα και την αστείρευτη φαντασία τους και θα δημιουργήσουν όλοι μαζί ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα αντικείμενα, στολίδια, κάρτες, γούρια, ημερολόγια και άλλα πολλά σε ένα εργαστήρι που θα ζήλευαν και οι βοηθοί του Αη Βασίλη!
Κόστος Συμμετοχής: 15€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Σπυριδούλα Χρόνη

Ελάτε να γνωρίσουμε την Πλάκα μέσα από το παραμύθι
Κυριακές 13, 20, 27/12/2015 και 3/1/2016
Τα παιδιά με τους γονείς τους περπατούν στην πόλη, γνωρίζουν τα μνημεία και την ιστορία τους και στη συνέχεια, στον χώρο του Μουσείου, με τη βοήθεια της Μαγικής Τράπουλας των Παραμυθιών δημιουργούν τη δική τους ιστορία για όσα γνώρισαν.
Κάθε Κυριακή ένας διαφορετικός περίπατος μέχρι να συμπληρώσουμε όλο τον «χάρτη» της πόλης.
Η δράση θα περιλαμβάνει μια σύντομη ξενάγηση, αλλά και γνωριμία με τη σύγχρονη ζωή της πόλης. Πέρα από την ιστορία θα κινηθούμε με χάρτη, έτσι που μικρά και μεγαλύτερα παιδιά να μάθουν να τον χρησιμοποιούν.
Την περίοδο των Χριστουγέννων οι περίπατοι θα έχουν άρωμα Χριστουγεννιάτικο: θα ζήσουμε τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη, θα ψάξουμε τους τάρανδους του Άγιου Βασίλη και θα διασκεδάσουμε με την παρέα των Καλλικάντζαρων
Για παιδιά από 6 ετών και άνω
Κόστος Συμμετοχής: 15€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Κώστας Στοφόρος, Συγγραφέας, δημοσιογράφος. Σε συνεργασία με την «Παραμυθοκουζίνα».

Μαγικά Πειράματα για τα Χριστούγεννα
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
Για παιδιά από 5 -10ετών
Κυριακές 20,27/12/2015 και 3/1/2016, ώρα 17:00-18:00
Στο εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα τα παιδιά εισάγονται στη μαγεία των φυσικών επιστημών και μαθαίνουν διασκεδάζοντας.
Τι είναι το φως, γιατί πατάμε στη γη και δεν πετάμε, πως μεγαλώνουν τα φυτά, πότε είναι μέρα και πότε νύχτα, τι υπάρχει πέρα από τον ουρανό, είναι μερικά από τα ερωτήματα που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο εργαστήριο αυτό. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία, με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ). Για την περίοδο των Χριστουγέννων τα παιδιά θα ανακαλύψουν πώς τα Χριστούγεννα γίνονται αφορμή για ένα μάθημα Χημείας και Φυσικής: Μάθημα χημείας για Χριστουγεννιάτικα στολίδια και η χημεία στην υπηρεσία της διακόσμησης, πάγοι στους πόλους, Τήξη πήξη και γλειφιτζούρια σοκολάτας
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή:Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Το Καλλιτεχνικό εργαστήρι του Άι Βασίλη
Για παιδιά 5 -8 ετών
30/12/2015 13:00-14:00
Παιδιά δεν θα το πιστέψετε! Οι πονηροί Καλικάντζαροι πήραν τα στολίδια από το εργαστήρι του Άι Βασίλη και τα έκρυψαν…. πού αλλού; Στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης! Ελάτε, λοιπόν, να τα ανακαλύψουμε και να ξετρυπώσουμε ανάμεσα στα παλιά αναγνωστικά, στη μαθητική ποδιά και κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Και αφού τα βρούμε θα φτιάξουμε Χριστουγεννιάτικα στεφάνια με χειροποίητα στολίδια, φιόγκους και ξηρούς καρπούς! Τα υπόλοιπα σας τα κρατάμε για έκπληξη! Στο τέλος σας περιμένει και μια σοκολατένια λιχουδιά που θα φτιάξουμε όλοι μαζί!
Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Έκπτωση 10% για αδέρφια )
Σχεδιασμός- εφαρμογή: Άλκηστις Γεωργούλη

You may also like...