Χριστούγεννα στο Μέγαρο «Ζιζέλ» με τη Σβετλάνα Ζαχάροβα και τον Σεργκέι Πολούνιν

afisaΚρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας
Η απόλυτη μπαλαρίνα των Μπολσόι στον ρόλο που σφράγισε την καριέρα της
Σάββατο 26, Κυριακή 27
και Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου
(ώρα έναρξης 20:00)
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη
Δύο από τα μεγαλύτερα αστέρια του κλασικού χορού, η «απόλυτη πρίμα μπαλαρίνα» των Μπολσόι Σβετλάνα Ζαχάροβα και ο φημισμένος χορευτής του Βασιλικού Μπαλέτου της Αγγλίας Σεργκέι Πολούνιν, θα σκορπίσουν το φως τους, αυτά τα Χριστούγεννα, στην Αθήνα, χαρίζοντας στους φίλους του μπαλέτου τις υπέροχες ερμηνείες τους σε ένα από τα ωραιότερα έργα όλων των εποχών, τη «Ζιζέλ». Οι δύο σπουδαίοι χορευτές θα δώσουν τρεις παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, το Σάββατο 26, την Κυριακή 27 και τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου στις 8 το βράδυ, πλαισιωμένοι από τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας [State Moscow Classical Ballet], ένα από τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα της Ρωσίας που συμπράττει συχνά με μεγάλους καλλιτέχνες διεθνούς φήμης, παραμένοντας πιστό στη στρατηγική των κορυφαίων συνεργασιών του.
Το ελληνικό κοινό, που έχει αγαπήσει την «τσαρίνα» του κλασικού μπαλέτου από τις ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις της στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια, θα έχει το προνόμιο να απολαύσει τη Σβετλάνα Ζαχάροβα, υπό τους ήχους της γοητευτικής μουσικής του Λούντβιχ Μίνκους, να ενσαρκώνει την αγαπημένη της ρομαντική ηρωίδα, τη Ζιζέλ, έναν ρόλο με τον οποίο έχει ταυτιστεί όσο καμία άλλη χορεύτρια, έναν ρόλο που έχει σφραγίσει τη λαμπρή σταδιοδρομία της.
Οι παραστάσεις των Κρατικών Κλασικών Μπαλέτων της Μόσχας αποτελούν συμπαραγωγή του ΟΜΜΑ και της πολιτιστικής εταιρείας ΛΑΒΡΥΣ.Yπέρλαμπρα αστέρια στην Αθήνα
Την έχουν χαρακτηρίσει «ζωντανό θρύλο», «ντίβα», «σούπερσταρ», ενώ το Θέατρο Μπολσόι της έχει απονείμει τον τίτλο «Ζαχάροβα – η απόλυτη μπαλαρίνα» (prima assoluta ballerina of Bolshoi Theatre) παραλείποντας το μικρό της όνομα, όπως είχε συμβεί παλαιότερα με δύο θρυλικές μπαλαρίνες, την Πάβλοβα και την Ουλάνοβα. Η Σβετλάνα Ζαχάροβα, η πιο περιζήτητη χορεύτρια του κόσμου σήμερα, η «Καλλιτέχνις του λαού της Ρωσίας», επέλεξε να εμφανιστεί στην Ελλάδα, αυτά τα Χριστούγεννα, αν και αποτελεί «το μήλον της έριδος» ανάμεσα στις μεγαλύτερες σκηνές παγκοσμίως –από τη Σκάλα του Μιλάνου και την Όπερα του Παρισιού έως το New York City Ballet και τα Μπαλέτα του Τόκιο– που τη διεκδικούν συχνά ως προσκεκλημένη μπαλαρίνα τους για τις εορταστικές παραστάσεις τους.
Στο πλάι της εμφανίζεται ο 26χρονος σταρ του χορού Σεργκέι Πολούνιν, που θα ερμηνεύσει τον ρόλο του Πρίγκιπα Άλμπρεχτ. Έχοντας χορέψει πρωταγωνιστικούς ρόλους στο Βασιλικό Μπαλέτο της Αγγλίας –υπήρξε ο νεότερος χορευτής στην ιστορία του–, συνεργάζεται συχνά ως προσκεκλημένος σολίστ με τα Μπολσόι, ενώ εμφανίζεται και με το Μουσικό Θέατρο Στανισλάφσκυ & Νεμίροβιτς-Ντάντσενκο της Μόσχας, καθώς και με τα Μπαλέτα της Όπερας του Νοβοσιμπίρσκ. Το ταλέντο του Σεργκέι Πολούνιν αναδείχθηκε σε ηλικία μόλις 13 ετών, όταν έγινε δεκτός από τη Σχολή του Βασιλικού Μπαλέτου της Βρετανίας, όπου σπούδασε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ρούντολφ Νουρέγεφ. Ο πολυβραβευμένος ουκρανικής καταγωγής καλλιτέχνης έχει χαρακτηριστεί από τη διεθνή κριτική ως «ένας εξαίρετος χορευτής με ατσάλινη τεχνική και πανέμορφη γραμμή» (New York Times).
Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας,…
… ένα από τα ιστορικά κρατικά συγκροτήματα της Ρωσίας, συνεργάζονται σταθερά με δύο βασικούς πυλώνες της ρωσικής χορευτικής παράδοσης, τα περίφημα Μπολσόι της Μόσχας και τα Μαριίνσκι (Κίροφ) της Αγίας Πετρούπολης, παρουσιάζοντας από κοινού μοναδικές παραστάσεις, λαμπερά γκαλά χορού και επετειακά αφιερώματα. Τα Κρατικά Κλασικά Μπαλέτα της Μόσχας έχουν αφήσει το δικό τους στίγμα στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη, με τις δικές τους εντυπωσιακές παραγωγές, οι οποίες επί 40 χρόνια αποσπούν διθυραμβικές κριτικές και επευφημούνται από χιλιάδες θεατές τόσο στη Ρωσία, όσο και στις περιοδείες του διάσημου συγκροτήματος σε περισσότερες από 60 χώρες.
Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Σάββατο 26/12 20:00
Κυριακή 27/12 20:00
Δευτέρα 28/12 20:00
Τιμές εισιτηρίων
Παιδιά, φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι: 25 € *
Ζώνη Γ: 35 €
Ζώνη Β: 55 €
Ζώνη Α: 75 €
Διακεκριμένη Ζώνη: 95 € (Παιδικά – Φοιτητικά: 42 €)
* Τα εισιτήρια των 25 € διατίθενται μόνον στη Ζώνη Γ
Τα παιδικά εισιτήρια ισχύουν για παιδιά έως 12 ετών
Προπώληση εισιτηρίων
Στα ταμεία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και ηλεκτρονικά στο www.megaron.gr
Πληροφορίες για το κοινό
Τηλ.: 210 72.82.333
www.megaron.gr
Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...