Χριστούγεννα στην Καβάλα

Ετήσιες Εορταστικές εκδηλώσεις. που διεξάγονται από το 1999 στους κάτωθι χώρους Πλατεία Ελευθερίας (Κεντρική Πλατεία), Σκηνή Κεντρικής Πλατείας, Εργαστήρι του Αη Βασίλη στην Κεντρική Πλατεία, Δημοτικός Κιν/φος “Όσκαρ”, Πολιτιστικό Κέντρο “Πυθαγόρας”, Δημοτικός Κήπος, Πλατεία Καπνεργάτη, Κλειστό Γυμναστήριο 6ου Λυκείου, Νέα Πτέρυγα Αρχαιολογικού Μουσείου Καβάλας, Συνοικία Αγίου Νικολάου, Πεζόδρομος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κινηματογράφος “Απόλλων από τον Δήμο και την  Καβάλας, Δημοτική Κοινωφελή  Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια τον Δεκέμβριο με διάρκεια ενός περίπου μήνα.
Οι εκδηλώσεις αυτές έχουν σαν στόχο  τα εξής:   1. Δωρεάν και απρόσκοπτη συμμετοχή όλων των ηλικιακών ομάδων των πολιτών σε πολιτιστικές εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων γιορτών. 2. Ο προγραμματισμός εκδηλώσεων να γίνεται με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν των περισσότερων πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της πόλης. 3) Ανάδειξη του τοπικού  καλλιτεχνικού δυναμικού, των μαθητικών και νεανικών μουσικών συγκροτημάτων της πόλης.
Οι τομείς πολιτιστικής δραστηριότητας και θεματικές κατηγορίες που καλύπτονται αφορούν πολιτιστικά εργαστήρια, Συναυλίες, Μουσικές παραστάσεις, Προβολές, Χορό.
Απευθύνονται σε κοινό όλων των ηλικιών και παρουσιάζουν ευρεία απήχηση με συμμετοχή περίπου 50000 άτομα. Η εθελοντική συμμετοχή αφορά την συμβολή στον  συντονισμό  και την εμψύχωση από  20 εθελοντές  για εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά.
Οι  γενικότερες μελλοντικές καλλιτεχνικές – πολιτιστικές επιδιώξεις του φορέα διοργάνωσης είναι η  ανάδειξη των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης  και των καινοτόμων πρωτοβουλιών καθώς και περαιτέρω ανάπτυξη  του θεσμού

Περισσότερες πληροφορίες:
Άλκηστις Βλάχου
7ης Μεραρχίας 1, 65403, 25120 240983, culture@kavalagreece.gr, www.kavalagreece.gr
Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Καβάλας “Δημωφέλεια”

You may also like...