Χριστουγιεννιάτικο Χωριό

Η ειδική επί των πολιτιστικών σύμβουλο του Δημάρχου Κιλκίς, πολιτισμού του Δήμο, Φεβρωνία Τεβρεντζίδου σε συνεργασία με το προσωπικό του Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΚΙΣ και με διάφορους συλλόγους και φορείς του Δήμου διοργανώνουν διάφορες Χριστουγενιάτικες εκδηλώσεις.στην Πλατεία Ειρήνης (στο κέντρο της πόλης Κιλκίς).
Σκοπός της δράσης, πέρα από τον εορτασμό των ημερών και την ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα των δημοτών είναι και η προσφορά βοήθειας και χαράς στις άπορες οικογένειες του Δήμου.
Το χωριό δημιουργείται στην κεντρική πλατεία της πόλης,στην πλατεία Ειρήνης.Αποτελείται από 4 σπιτάκια.
-Το σπίτι του Αϊ Βασίλη,όπου τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και φωτογραφηθούν μαζί του, να λάβουν το μικρό του κέρασμα και ζήσουν το παραμύθι,
-το σπίτι των κατασκευών,όπου με την βοήθεια και την συνεργασία συλλόγων και εθελοντών τα παιδιά κατασκευάζουν κάρτες,γούρια,στολίδια και ζωγραφίζουν εορταστικά θέματα,
-το σπίτι του Παραμυθιού στο οποίο έμπειρες παραμυθούδες ταξιδεύουν τους μικρούς μας φίλους σε κόσμους μακρινούς με καλικάντζαρους, μάγους και ξωτικά και
-το σπίτι Αγάπης όπου συγκεντρώνονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης- από προσφορές και δωρεές για τις ανήμπορες και άπορες οικογένειες του Δήμου Κιλκίς. Στην αυλή του χωριού υπάρχει μόνιμα στημένη εξέδρα όπου πραγματοποιούνται συναυλίες, παρουσιάσεις χορωδιών και θεατρικές παραστάσεις.
Η είσοδος στο χωριό είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στις δράσεις είναι δωρεάν.
Οι περισσότερες δράσεις και εκδηλώσεις μέσα στα σπιτάκια απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Οι μουσικές εκδηλώσεις όμως και τα δρώμενα απευθύνονται και σε ενήλικες.
Οι δράσεις υποστηρίζονται από τους εθελοντές του Δήμου Κιλκίς αλλά και από τους εθελοντές και τα μέλη των συλλόγων και των φορέων που συνεργάζονται για την υλοποίηση των εκδηλώσεων και περιλαμβάνουν συναυλίες,θεατρικές παραστάσεις,κατασκευές, δωρεές αγάπης, παιχνίδια, δραματοποίηση -ανάγνωση παραμυθιών.
Μέσα στους καταστατικούς στόχους του ΟΠΟΝΓΑ είναι η ανάδειξη της πολιτισμικής πολυμορφίας που σε ότι αφορά το χριστουγεννιάτικο χωριό εξυπηρετείται από την ποικιλότητα των δράσεων, των θεματικών ενοτήτων καθώς και την απεύθυνση άνευ διάκρισης σε μικρούς και μεγάλους, ημεδαπούς ή αλλοδαπούς.
Ο πολιτισμός ,ως μέγιστη δύναμη προώθησης του διαλόγου, της δημιουργικότητας, της συμμετοχής, της πνευματικής καλλιέργειας, της εγρήγορσης, της εθνικής και γλωσσικής συνείδησης μέσα από την αλληλεπίδραση και το συγχρωτισμό, ενώνει λαούς, κόσμους, θρησκείες και αποτελεί κύριο μέλημα της υπηρεσίας. Ειδικά τις μέρες των Χριστουγέννων, οι εκδηλώσεις προσφέρουν στους δημότες ζεστασιά, συντροφικότητα, αγάπη και έστω και για λίγο εξορίζουν τη μοναξιά .
Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή θέμα κατάργησής της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες:
Φεβρωνία
Τεβρετζίδου -2341352143,6937083085-Γραφεια Ο.ΠΟ.Ν.Γ.Α-Γ.καπέτα 17,61100
Κιλκίς-Κεσιδου
Σοφια : 2341352158- email : kesidsof@dhmoskilkis.gr
Παπαδοπούλου Δάφνη : 2341352160-e-mail : dafni.papadopoulou@dhmoskilkis

You may also like...