Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ – ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ Η μαγεία των Χριστουγέννων στο «ζωντανεύει» στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Καλικάντζαροι εισβάλλουν σε βιβλιοθήκες, χρυσαφένια καρύδια γίνονται παιδιά και ύστερα αστέρια, ο Άγιος Βασίλης γέμισε το σάκο του με χριστουγεννιάτικες ιστορίες για να τις αφηγηθεί στους μικρούς φίλους του και άλλα πρωτότυπα δρώμενα έχει διοργανώσει ο Δήμος Νίκαιας- Αγ Ι. Ρέντη για τα παιδιά της πόλης απο τις 14 Δεκεμβρίου έως και τις 4 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο. Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει: «Και αυτή τη χρονιά έχουμε ετοιμάσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εορταστικών δράσεων για τους πρωταγωνιστές της ζωής μας, τα παιδιά. Με κέφι και αγάπη στοχεύουμε να πολλαπλασιάσουμε τα χαμόγελα των μικρών μας φίλων με στιγμές ξεγνοιασιάς και γέλιου. Η μαγεία των Χριστουγέννων θα ζωντανέψει στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» και στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τους δημότες μας». Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες θα ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου με το παραμύθι «Ο Βασιλιάς και τα δώρα των γιορτών» με την Ιωάννα Τσιρακίδου στις 11 το πρωί στη Βιβλιοθήκη Νίκαιας (Αρκαδίου 23) .Το πρόγραμμα των βιβλιοθηκών θα ολοκληρωθεί στις 4 Ιανουαρίου. Ταχυδακτυλουργοί, ζογκλέρ, εργαστήρια ζωγραφικής, κεραμικής, χαρακτικής, ζαχαροπλαστικής, θεατρικού παιχνιδιού θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος» την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου από τις 5 τo απόγευμα. Στον ίδιο χώρο στις 8 τo βράδυ οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη θα μας ταξιδέψουν στην Λατινική Αμερική.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου, 11-12:30  το πρωί
Ο βασιλιάς και τα δώρα των γιορτών
Διαβάζουμε το χριστουγεννιάτικο παραμύθι «Ο βασιλιάς και τα δώρα των γιορτών» και κατασκευάζουμε ένα στολίδι.
Με την Ιωάννα Τσιρακίδου
Για παιδιά 6-8 ετών
Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 6-7:30 το απόγευμα
«Καλικαντζαρο…τερτίπια και Καλικαντζαρο…παιχνίδια»
Γνωρίζετε ποιοι είναι στ’ αλήθεια αυτοί οι καλικάντζαροι και τι γυρεύουν στη βιβλιοθήκη; (αφήγηση ιστορίας-εικαστικές κατασκευές-παιχνίδι)
Για παιδιά 7-9 ετών
Στη βιβλιοθήκη Αγ. Ι. Ρέντη

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, 6-7 το απόγευμα
Τρία χρυσά μουσικά γιορτινά καρύδια
Μια μουσικοκινητική δραστηριότητα βασισμένη στο παραμύθι «Τα χρυσαφιά καρύδια που γίνανε παιδιά κι ύστερα αστέρια» του Χρήστου Μπουλώτη.
Με τη Δήμητρα Ρούτη
Για παιδιά 4-6 ετών
Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, 6-8 το απόγευμα
Τι σημαίνουν τα Χριστούγεννα για τους μικρούς μας φίλους;
Η ομάδα «Στα φτερά των Αγγέλων» παρουσιάζει θέατρο κούκλων βασισμένο στην ιστορία του Maurice Sweetsur. Θα ακολουθήσει γιορτινή κατασκευή και θα τραγουδήσουμε πρωτοχρονιάτικα κάλαντα.
Για όλα τα παιδιά της βιβλιοθήκης
Στη βιβλιοθήκη Νίκαιας

 

You may also like...