Χορός στο Μέγαρο the Bolshoi Ballet Live from Moscow

cccccccccccccccccccccccccccccccΧΟΡΟΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW H κυρία με τις καμέλιες σε χορογραφία Τζον Νοϋμάγερ Πρωταγωνιστεί η Σβετλάνα Ζαχάροβα Νέα παραγωγή  Σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα Στο πλαίσιο της συνεργασίας του Μεγάρου με το ιστορικό ρωσικό θέατρο και την PATHÉ LIVE Κυριακή 6 Δεκεμβρίου Ώρα έναρξης: 17.00 Αίθουσα Βanquet Η τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος Η κυρία με τις καμέλιες του Αλεξάνδρου Δουμά υιού, αναβιώνει τον Δεκέμβριο στη σκηνή του Μπολσόι από τη θρυλική Σβετλάνα Ζαχάροβα και τους εκφραστικούς χορευτές των Μπαλέτων του ιστορικού ρωσικού θεάτρου. Τη χορογραφία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Τζον Νοϋμάγερ (John Neumeier). Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Kυρία με τις καμέλιες σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Banquet. Η μετάδοση, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live –η οποία από το 2009 έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα του φημισμένου ρωσικού χορευτικού συγκροτήματος σε περισσότερες από 1.200 κινηματογραφικές αίθουσες σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο–, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να γνωρίσει κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου.

Η κυρία με τις καμέλιες είναι μια νέα παραγωγή, η οποία, χάρη στη γεμάτη θεατρικότητα και συγκινησιακά φορτισμένη ερμηνεία των χορευτών των Μπαλέτων Μπολσόι, δίνει νέα πνοή σε αυτό το αριστούργημα της γαλλικής λογοτεχνίας που έχει εμπνεύσει, μεταξύ άλλων, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες αλλά και σύγχρονους συγγραφείς. Όπως έγραψαν Financial Times, «το έργο του Νοϋμάγερ, γεμάτο δυνατούς χαρακτήρες, βρήκε ένα χορευτικό σύνολο που μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του».
Η μουσική του μπαλέτου Η κυρία με τις καμέλιες βασίζεται στις υπέροχες μελωδίες του Φρεντερίκ Σοπέν και χορογραφήθηκε από τον Αμερικανό Τζον Νοϋμάγερ για τα Μπαλέτα της Στουτγάρδης. Είναι μια από τις διασημότερες χορογραφίες του. Πρωτοπαρουσιάστηκε το 1978 στο Staatstheater της ίδιας πόλης, με τη φημισμένη πρίμα μπαλαρίνα Marcia Haydée στον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Στην κυριακάτικη παράσταση της 6ης Δεκεμβρίου, τη Μαργαρίτα Γκωτιέ θα ενσαρκώσει η prima ballerina assoluta Σβετλάνα Ζαχάροβα, ενώ στον ρόλο του Αρμάν Ντυβάλ το κοινό θα απολαύσει τον Έντβιν Ρεβάζοφ, ένα από τα λαμπρότερα αστέρια του Μπολσόι αλλά και του Μπαλέτου του Αμβούργου.
Η κυρία με τις καμέλιες (Lady of the Camellias)
Ο νεαρός Αρμάν Ντυβάλ, γόνος αστικής οικογένειας, είναι παράφορα ερωτευμένος με τη Μαργαρίτα Γκωτιέ, πανέμορφη εταίρα της παρισινής υψηλής κοινωνίας. Παρά τις απιστίες της, ο Αρμάν θα κάνει τα πάντα για να κερδίσει την καρδιά της και θα προσπαθήσει να την πείσει να εγκαταλείψει την άστατη ζωή της…

Μουσική: Φρεντερίκ Σοπέν
Χορογραφία: Τζον Νοϋμάγερ (βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Αλέξανδρου Δουμά υιού).
Xορεύουν: Svetlana Zakharova, Edvin Revazov, Semyon Chudin, Anna Tikhomirova.
Με τους πρώτους χορευτές, τους σολίστ και το corps de ballet των Μπαλέτων Μπολσόι.
Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 € (γενική είσοδος)
Διάρκεια: 3 ώρες και 5 λεπτά
Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Πληροφορίες για το κοινό
210 72.82.333
www.megaron.gr

Επίσης
https://www.facebook.com/megaron.gr
http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

You may also like...