Χορός στο Μέγαρο Μπαλέτο Μπολσόι

Χ O Ρ Ο Σ   Σ Τ Ο  Μ Ε Γ Α Ρ Ο  THE BOLSHOI BALLET LIVE FROM MOSCOW A Contemporary Evening Νέα παραγωγή Μια βραδιά-πρόκληση, αφιερωμένη στον σύγχρονο χορό Το διάσημο Μπαλέτο Μπολσόι παρουσιάζει για πρώτη φορά τις χορογραφίες The Cage του Ρόμπινς και Études του Λάντερ Σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα Κυριακή 19 Μαρτίου, 17:00 Αίθουσα Aλεξάνδρα Τριάντη Για πρώτη φορά στην ιστορία των απευθείας μεταδόσεών του από τη Μόσχα, το Μπαλέτο Μπολσόι προβάλλει ζωντανά, μέσω επιλεγμένων αιθουσών σε όλο τον κόσμο και σε συνεργασία με την Pathé Live, τρεις σύγχρονες χορογραφίες, την Κυριακή 19 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα, στο πλαίσιο της νέας του παραγωγής με τίτλο A Contemporary Evening. Έτσι, το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη μια χορευτική παράσταση-πρόκληση, αφού, αυτή τη φορά, το διάσημο συγκρότημα κλασικού χορού καλείται να αναμετρηθεί με σύγχρονες δημιουργίες χορογράφων διεθνούς ακτινοβολίας. Το πρόγραμμα αυτής της πολύ ξεχωριστής βραδιάς συνδυάζει τον δυναμισμό του Τζερόμ Ρόμπινς με τη δεξιοτεχνία του Χάραλντ Λάντερ και την ευφυΐα του Αλεξάντερ Ρατμάνσκι. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που οι χορευτές του Μπολσόι ερμηνεύουν τα έργα The Cage [Το κλουβί] του Αμερικανού Τζερόμ Ρόμπινς και Études [Σπουδές] του Δανού Χάραλντ Λάντερ. Θα παρουσιάσουν επίσης τη χορογραφία Russian Seasons [Ρωσικές εποχές] που υπογράφει ο Αλεξάντερ Ρατμάνσκι, ένας από τους πλέον διακεκριμένους αποφοίτους της Ακαδημίας Μπολσόι.

Τα τρία έργα της βραδιάς

Το κλουβί, ένα από τα νεανικά μπαλέτα του μεγάλου αμερικανού μαιτρ, βασίζεται στη ζωηρή και γεμάτη τόλμη σύνθεση του  Ίγκορ Στραβίνσκι Κοντσέρτο σε ρε για ορχήστρα εγχόρδων. Παρουσιάζει μια φανταστική κοινωνία θηλυκών πλασμάτων που μοιάζουν με έντομα και την ανταγωνιστική σχέση τους με τα αρσενικά μέλη της κοινότητας.

Εμπνευσμένες από τις παρτιτούρες για πιάνο του Καρλ Τσέρνυ, οι Σπουδές του Χάραλντ Λάντερ είναι ένας φόρος τιμής στην τεχνική του χορού, από τα πιο απλά ronds de jambe μέχρι τις πιο απαιτητικές variations.

Τέλος, οι Ρωσικές εποχές, που χορογράφησε ο Αλεξέι Ρατμάνσκι πάνω σε μουσική του Λεονίντ Ντεσιάτνικοφ, συνδυάζουν στοιχεία της ρωσικής παράδοσης με γεωμετρικά παιχνίδια μέσα στον χώρο.

Τις χορογραφίες ερμηνεύουν η Εκατερίνα Κρισάνοβα (Tο Κλουβί), η Όλγκα Σμιρνόβα, ο Σεμιόν Τσούντιν και ο Αρτιέμ Οβτσαρένκο (Σπουδές), ενώ οι Ρωσικές εποχές παρουσιάζονται από ένα εκλεκτό καστ με τα πιο λαμπρά αστέρια του Μπολσόι. Ανάμεσά τους, ο Βλαντισλάβ Λαντράτοφ και τη Γιούλια Στεπάνοβα.

Η προβολή της χορευτικής παράστασης Α Contemporary Evening…

… εντάσσεται στο πλαίσιο του Κύκλου Χορός στο Μέγαρο και των δορυφορικών μεταδόσεων The Bolshoi Live from Moscow που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά στο ΜΜΑ, σε συνεργασία με το φημισμένο ρωσικό θέατρο και την Pathé Live. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιτυχημένη σύμπραξη, χάρη στην οποία οι φίλοι του χορού έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μεγάλα κλασικά έργα και σπουδαία αριστουργήματα του παγκοσμίου ρεπερτορίου. Η Pathé Live, από το 2009, έχει καλύψει ζωντανά και έχει διανείμει μπαλέτα των Μπολσόι σε περισσότερες από 1.600 κινηματογραφικές αίθουσες σε 60 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Α Contemporary Evening (Bραδιά σύγχρονου χορού)

Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά (συμπεριλαμβανομένων 2 διαλειμμάτων)

Μουσική                      Igor Stravinsky, Carl Czerny, Leonid Desyatnikov

Χορογραφία                Jerome Robbins, Harald Lander, Alexei Ratmansky

Μουσική διεύθυνση     Pavel Sorokin

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de ballet των Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά, παιδικά) και 15 € (γενική είσοδος)

Κατά τα διαλείμματα (όπου αυτά προβλέπονται), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί αποκλειστικές συνεντεύξεις με τους συντελεστές της εκάστοτε παραγωγής και, με τη βοήθεια της κάμερας, να περιηγείται στα παρασκήνια του Θεάτρου Μπολσόι.

Πληροφορίες για το κοινό

210 72.82.333

www.megaron.gr

Επίσης

https://www.facebook.com/megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/

You may also like...