Χορωδιακή Συναυλία

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmΔιοργάνωση Χορωδιακής Συναυλίας Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης την Κυριακή 29 Μαΐου 2016 στις 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης, διοργανώνει Χορωδιακή Συναυλία στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν ιδιαίτερων ακουστικών αξιώσεων χορωδίες: η χορωδία Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου και η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης. Πρόκειται για μία ακόμη απόπειρα του Ιστορικού Μουσείου να αναδείξει τη μουσική όχι μόνο ως πνευματική δημιουργία, αλλά και ως προϊόν πολιτισμού που είναι απότοκος μιας συλλογικής προσπάθειας, ειδικά όταν αυτή  αφορά τη χορωδιακή μουσική.  Οι χορωδίες, που συμμετέχουν στην εκδήλωση, έχουν στο ενεργητικό τους συμμετοχές δίπλα σε διάσημους σολίστ, όπως η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατολία, φέρουν την αύρα από ποικίλα μουσικά ακούσματα, όπως η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου, και επιλέγουν νέα και πρωτοποριακά μονοπάτια στις μουσικές τους αναζητήσεις, όπως η πολυφωνική χορωδία του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια”

Η Χορωδία του Συλλόγου Αποφοίτων του Αμερικανικού Κολλεγίου “Ανατόλια” δημιουργήθηκε το 1977 από απόφοιτους αυτού του σχολείου. Το ρεπερτόριο ποικίλει: κλασσικό, μιούζικαλ, βυζαντινά, δημοτικά αλλά και έργα σύγχρονης μουσικής. Η χορωδία αυτή, εκτός των άλλων συμμετοχών και διακρίσεων, έχει συμπράξει με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης. Έχει δώσει συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, σε ιερούς ναούς της Ελλάδας και του εξωτερικού, σε φεστιβάλ και συναντήσεις χορωδιών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συμμετείχε στην τελετή έναρξης του 30ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Μουσικής Εκπαίδευσης ISME.  Πρόσφατα συμμετείχε στην παράσταση της όπερας Norma στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Από το 2009 μέχρι σήμερα διευθύνει η βραβευμένη μουσικός Γιάννα Αθανασιάδου.

Παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου

Η παιδική χορωδία του συλλόγου πολυτέκνων Ν. Έβρου έλαβε μέρος σε πολλές  θρησκευτικές, εθνικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, σε φεστιβάλ κυρίως τοπικά, με αποκορύφωση την πρόσφατη συμμετοχή και βράβευσή της σε πανελλήνιο φεστιβάλ χορωδιών. Υπό τη νέα διεύθυνση της Ελένης Τερζίδου ανανεώθηκαν οι φωνές και το ρεπερτόριο, εισήχθηκαν μικρά ορχηστρικά  σχήματα κυρίως  πνευστών και εγχόρδων οργάνων, δίνοντας έτσι μια νέα ακουστική αισθητική στον ακροατή. Από το 2007 μέχρι σήμερα διευθύνει η ταλαντούχος μουσικός Ελένη Τερζίδου.

Πολυφωνική χορωδία Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης

Η πολυφωνική χορωδία  του Ιστορικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, αν και είναι νεοσύστατη ως προς τη δημιουργία της και την ένταξή της στην πολύπλευρη πολιτιστική δραστηριότητα του Ιστορικού Μουσείου, έχει επιλεγμένα μέλη, με χρόνια πείρα και αγάπη για τη μουσική και κάνει την απόπειρα να προσφέρει νέα πολυφωνικά ακούσματα στην πόλη μας. Το πολυφωνικό τραγούδι, η συνύπαρξη του παλιού με το νέο, είναι μερικοί από τους στόχους αυτής της χορωδίας. Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο καταξιωμένος μουσικός Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

 

 

You may also like...