Χοροθεατρική Παράσταση «Ξορκίζοντας το Κοράκι», από την Ομάδα Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

maketa_apli“Το Κοράκι”, το πιο δημοφιλές ποίημα του Αμερικανού συγγραφέα και ποιητή Edgar Allan Poe “ξορκίζουν” τα μέλη της Ομάδας Πολιτισμού του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, παρουσιάζοντας την εναλλακτική και συνάμα πρωτοποριακή παράσταση με τίτλο: «Ξορκίζοντας το Κοράκι» , σε απόδοση Άρη Μπιτσώρη.
Πρόκειται για τη θεατρική μεταφορά του αριστουργηματικού αυτού ποιήματος – Το Κοράκι – που παρουσιάζει το Τμήμα Σχεδιασμού Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο πλαίσιο κύκλου παραστάσεων που θα δοθούν στο Κινηματοθέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου (Μ. Αλεξάνδρου 57) στις 21, 22, 28 και 29 Νοεμβρίου στις 9 μ. μ.
Σκοπός της καλλιτεχνικής αυτής “απόπειρας” είναι να αναδειχτεί αφενός η αρχέγονη κοινή καταγωγή της Ποίησης και του Θεάτρου και αφετέρου να ενισχυθεί η σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από τη συλλογικότητα των ντόπιων πολιτιστικών δυνάμεων του Δήμου. Αντί εισιτηρίου, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου απευθύνει, προαιρετικά, κάλεσμα σε όλους όσοι μπορούν και επιθυμούν να παρέχουν οικονομική στήριξη σε μαθητή σχολείου του Δήμου, ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Για την πραγματοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος ένωσε τις δυνάμεις της μια πολυπληθής ομάδα καλλιτεχνών, η οποία εργάστηκε και παρουσιάζει στο κοινό τους καρπούς αυτής της συλλογικής προσπάθειας.
Η “ταυτότητα” της παράστασης
Το Ξορκίζοντας “το Κοράκι” του Edgar Allan Poe, σε απόδοση Άρη Μπιτσώρη, αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το Τμήμα Πολιτισμού και αποφασίστηκε η θεατρική μεταφορά του.
Στόχος αυτής της πειραματικής καλλιτεχνικής “απόπειρας” είναι η προαγωγή του πολιτισμού, η ενίσχυση της συλλογικότητας, η καλλιέργεια και η ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεγγύης αλλά και η δημιουργία προϋποθέσεων ώστε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου να γίνει πυρήνας καλλιτεχνικών-πειραματικών δραστηριοτήτων.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Ρίτσα Γεωργιάδου – Ραχήλ Θεοφάνους – Λία Παπαθανασίου
Κίνηση – Χορογραφία: Ραχήλ Θεοφάνους Σύνθεση και παραγωγή Μουσικής: Νίκος Πανδής
Σκηνικά – κοστούμια: Χριστίνα Μανώλα
Παίζουν
Δραματοποιημένη αφήγηση (Πόε): Μάριος Βουτυράκης
Κοράκι: Αντώνης Τσοτουλίδης
Λενώρα: Ραχήλ Θεοφάνους
Δραματοποιημένη αφήγηση (Ψυχή): Δόμνα Κατσουπάκη, Σοφία Πιλπιλίδου
Μελοποιημένη απόδοση (Ψυχή): Κωνσταντίνα Γαλάνη και Νίκος Πανδής
Χορός
Ερατώ – Κατερίνα Ακρίβου , Μάριος Βουτυράκης, Κωνσταντίνα Γαλάνη, Γιώτα Ζαραλή, Δόμνα Κατσουπάκη, Μανώλης Λιόλιος, Ντίνος Μπαϊραμπάς, Ανέστης Παπαδόπουλος, Ευρώπη Παπαδοπούλου, Σοφία Πιλπιλίδου, Βασίλης Σαρίκος, Ελένη Σδούκου,
Μάγδα Χάιτα και Δέσποινα Χατζηαποστόλου.
Τεχνική υποστήριξη
Φώτα: Κούλης Λαζαρίδης – Νίκος Χριστοφορίδης
Ήχος: Απόστολος Κύρου
Επιμέλεια παραγωγής
Ρίτσα Γεωργιάδου

You may also like...