ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙΤΗΣ ΚΑΨΗ-ΓΑΚΗ

Στο Αλεξάνδρειο Ίδρυμα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΑΙΤΗΣ ΚΑΨΗ-ΓΑΚΗ

Συνέντευξη τύπου με αφορμή την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών «Νόησις» πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος. Μεταξύ των ομιλητών και η πρόεδρος του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας εν Αθήναις Καίτη Καψή-Γάκη, η οποία στο χαιρετισμό της αφού συνεχάρει και εξύμνησε την πρωτοβουλία του πρόεδρου του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου
Αλεξάνδρου Διονύση Πασχάλη και του Διευθυντή του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας Αθανασίου Κοντονικολάου, επισήμανε:
«Πρόκειται για μια συνεργασία που πιστεύουμε ότι θα ανοίξει νέο ορίζοντα στη σκέψη και θα δείξει το δρόμο για τη διάδοση και τη διάσωση του πολιτισμού και της ιστορίας μας, έτσι όπως τον χάραξε για εμάς ο Μέγας Αλέξανδρος. Από τη θέση της προέδρου του Συνδέσμου Γυναικών Θεσσαλονίκης-Μακεδονίας εν Αθήναις, θέλω να εκφράσω το βαθύ θαυμασμό μας στο έργο που επιτελεί το Διεθνές Ίδρυμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ως κέντρο πνευματικό, ακαδημαϊκό και επιστημονικό.
Κέντρο που σφραγίζει και πιστοποιεί στη σημερινή Ελλάδα την προβολή της Μακεδονίας και την ανάγει σε βασική πολιτισμική και ιστορική προτεραιότητα των απανταχού Μακεδόνων.
Με τη δική σας συμβολή κύριε Πασχάλη, εμείς οι γυναίκες της Μακεδονίας μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας, στις επόμενες γενιές των Ελλήνων δηλαδή, την ιστορία της πατρίδας μας μέσα από την πιο ζωντανή ιστορική και πολιτιστική Μακεδονική παρακαταθήκη που αναδεικνύεται από το έργο και τα οράματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Μπορούμε να βροντοφωνάξουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, της πατρίδας μας, χωρίς να φοβόμαστε, χωρίς να θεωρούμαστε παρωχημένοι ονειροπόλοι…
Μπορούμε να πείσουμε για την ιστορική αλήθεια, αρκεί να τη γνωρίζουμε. Μπορούμε να κάνουμε τους άλλους να μας σέβονται, αρκεί εμείς να μάθουμε να σεβόμαστε την ιστορία μας. Και τότε θα μπορέσουμε να προασπίσουμε και τον εθνικό μας πλούτο.
Είμαστε κοντά σας, αρωγοί σε κάθε πρωτοβουλία σας που πιστεύουμε ότι θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην ιστορία και στον πολιτισμό μας και θα μας κάνει να αγαπήσουμε την πατρίδα μας, στο δρόμο που χάραξε ο Μέγας Αλέξανδρος. Καλή επιτυχία στο έργο σας».

You may also like...