Φουγάρο-Διαδραστικό Έργο Τέχνης

Με φροντίδα για κάθε λεπτομέρεια, το ΦΟΥΓΑΡΟ αποτελεί το ίδιο ένα Μεγάλο Διαδραστικό Έργο Τέχνης.
Στην είσοδο του Φουγάρου κυριαρχεί το Πάρκο Γλυπτικής, το οποίο εγκαινιάστηκε με αφορμή τη μεγάλη έκθεση «ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ» το καλοκαίρι του 2016 και παρουσιάζει γλυπτά μεγάλης κλίμακας από καλλιτέχνες που συνεργάζονται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.
Στη FOUGARO Gallery Nafplion, φιλοξενούνται ατομικές εκθέσεις και projects καλλιτεχνών από την εγχώρια και τη διεθνή σκηνή, καθώς και εκθέσεις μουσειακού χαρακτήρα σε συνεργασία με φορείς όπως το Υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, το Ινστιτούτο Goethe, το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα, κ.α.
Στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του FOUGARO Café, αλλά και στην Αίθουσα 2, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου το ΦΟΥΓΑΡΟ, μέσα από τις εκθέσεις που διοργανώνει εκεί, συστήνει στους επισκέπτες του το έργο καταξιωμένων και ανερχόμενων δημιουργών, που δραστηριοποιούνται στη φωτογραφία, τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τη χαρακτική, το κολάζ, κ.α.
Στους Υπαίθριους Χώρους συναντά κανείς έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, όπως ο Θεόδωρος Παπαγιάννης & o Francesco Moretti ή ο Juan Muñoz, που προέρχονται από ειδικά projects του Φουγάρου ή από ιδιωτικές συλλογές.
Το ArtShop παρουσιάζει επιλεγμένα έργα, αντικείμενα και κοσμήματα κατά βάση Ελλήνων – αλλά ενίοτε και ξένων – δημιουργών, ενώ τα Εργαστήρια φιλοξενούν δημιουργίες μικρών και μεγάλων μαθητών στις ετήσιες εκθέσεις τους αλλά και σε πιο μόνιμη βάση. Η Βιβλιοθήκη Ανθός, η Νέα Βιβλιοθήκη και η Αίθουσα 9 φιλοξενούν, επίσης, έργα από τη συλλογή της Φλωρίκας Π. Κυριακοπούλου.
Επιπλέον, το ΦΟΥΓΑΡΟ διαθέτει εκθεσιακό χώρο και στα γραφεία της Αθήνας, το FOUGARO Exhibition Hall Athens, όπου – εκτός από συνέδρια και δραστηριότητες εταιρικού χαρακτήρα – διοργανώνονται εικαστικές εκθέσεις, foir, craft fairs, κ.α.
Share:
Facebook logo Google+ logo LinkedIn logo Twitter logo

You may also like...