ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑΣ

Αρχίζει την Τετάρτη 21 Μαΐου 2014 ο ετήσιος κύκλος των δωρεάν «διαδραστικών σεμιναρίων Φιλοσοφίας» που διοργανώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Τούμπας «Κληροδότημα Στ. Νικολαΐδη» (οδός Γρ. Λαμπράκη 187, τηλ. 2310 950370).
Τα μαθήματα που απευθύνονται σε ενήλικες, θα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον εθελοντή Κυριάκο Χαλκόπουλο, πτυχιούχο της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Essex κάθε Τετάρτη 7:00 – 8:30 σε εβδομαδιαία βάση και θα έχουν ετήσια διάρκεια.
Στόχος των συναντήσεων είναι η ανάδειξη των φιλοσοφικών σκέψεων ως μέσο αυτογνωσίας, ενώ μέσα από τα βιβλία των αρχαίων αλλά και μεταγενέστερων διανοητών (Νίτσε, Καρτέσιος) και λογοτεχνών (Κάφκα, Μπόρχες) θα αναλυθούν έννοιες όπως η Συνείδηση, η Αυτογνωσία, η Υποκειμενικότητα και η Αντικειμενικότητα της Αντίληψης, καθώς και η Δημιουργικότητα στη σκέψη.
Επιπλέον ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει στην Αρχαία φιλοσοφία η οποία αποτέλεσε ένα στέρεο υπόβαθρο για τη μελέτη και έρευνα της Βυζαντινής, η οποία με τη σειρά της  έγινε το υπόστρωμα για τη Νεότερη φιλοσοφία.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

 

You may also like...