Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk2-3 πράγματα που ξέρω για … την τέχνη Ο ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ Έρημη Χώρα του Τ. Σ. Έλιοτ «Μου χάρισες γυάκινθους πρώτη φορά πριν ένα  χρόνο•  Μ’ έλεγαν η γυακίνθινη κοπέλα».  —Όμως όταν γυρίσαμε απ’ τον κήπο των Γυακίνθων, Ήταν αργά, γεμάτη η αγκάλη σου, και τα μαλλιά  σου υγρά, δεν μπορούσα Να μιλήσω, θολώσανε τα μάτια μου, δεν ήμουν Ζωντανός μήτε πεθαμένος, και δεν ήξερα τίποτε,  Κοιτάζοντας στην καρδιά του φωτός, τη σιωπή.  Oed’und leer das Meer. Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016 [20.00] Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης Ο έρωτας και ο Θάνατος στην Τέχνη Ι Γυμνάσματα μνήμης / Έρωτας & Θάνατος.
Έρημη Χώρα του Τ. Σ. Έλιοτ
Το θεατρικό εργαστήρι και η κινηματογραφική λέσχη της ΦΕΞ σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε ίσως ένα από τα ωραιότερα ποιήματα σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες με την Fiona Shaw σε μετάφραση Γ. Σεφέρη.

Τ. Σ. Έλιοτ 1888 – 1965
Αμερικανός ποιητής και δοκιμιογράφος. Βραβεύτηκε με Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1948.

«Είπανε εναντίον του πως αφήνει τον αναγνώστη μέσα στη στεγνή, στέρφα και άνυδρη Έρημη Χώρα, μόνο, χωρίς ελπίδα σωτηρίας. Αυτό θα ήταν αλήθεια αν ο Έλιοτ δεν είχε δημιουργήσει ποίηση. Και η ποίηση όσο απελπισμένη κι αν είναι, μας σώζει πάντα, με κάποιον τρόπο, από την ταραχή των παθών», γράφει ο Γιώργος Σεφέρης για τον Τ.Σ. Έλιοτ.
Η «Έρημη Χώρα», που έχει μεταφραστεί σχεδόν σε όλες τις γλώσσες, αναγνωρίζεται ως το κορυφαίο έργο του νομπελίστα ποιητή Τόμας Στερνς Έλιοτ.

More : Fiona Shaw reads from “The Wasteland” https://www.youtube.com/watch?v=k8QKvCf1FWU

Να μην ξεχάσω ακόμη να παρακολουθήσω ….
Εκδηλώσεις εργαστηρίων. Ενημερωθείτε για τις δράσεις των εργαστηρίων από www.facebook.com/FEXANTHI

Πληροφορίες: Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης / το πολιτιστικό δίκτυο Ξάνθης
Αντίκα 7, 67132 Ξάνθη – παλιά πόλη. Τηλ.25410 25421 / www.fex.org.gr fexanthis@gmail.com

You may also like...