Φθινόπωρο στο ΚΠΙΣΝ

Το ΚΠΙΣΝ υποδέχεται τον Οκτώβριο με διάθεση ανανέωσης. Τους επόμενους μήνες, καθώς ο καιρός δροσίζει και οι νύχτες μικραίνουν, το ΚΠΙΣΝ ξετυλίγει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα που απευθύνεται, όπως πάντα, σε όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα.

Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί έως και τον Νοέμβριο έναν «κόσμο σε κίνηση», μέσα από την έκθεση εμβληματικών γλυπτών του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Takis. Στον Θόλο ξετυλίγεται ένα υπαρξιακό, ερωτικό, ψυχολογικό και οντολογικό θρίλερ, μέσα από το θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε, Κάποιος θα έρθει, σε σκηνοθεσία του καταξιωμένου σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά. Η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής «της τριανταφυλλιάς τα φύλλα» επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, για ένα διήμερο γεμάτο μουσικές και τραγούδια που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου.

Τον Οκτώβριο, στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος υποδεχόμαστε το ανατρεπτικό σχήμα χάλκινων πνευστών Venezuelan Brass Ensemble, ενώ τον Νοέμβριο παρακολουθούμε μαγνητοσκοπημένη την επιτυχημένη παράσταση Προμηθέας Δεσμώτης του συνθέτη και δραματουργού του ήχου Δημήτρη Καμαρωτού. Τέλος, συνεχίζονται όλο το φθινόπωρο οι Λέσχες Ανάγνωσης για ενήλικες, εφήβους και παιδιά, ενώ η βελτίωση της φυσικής κατάστασης ενισχύεται μέσα από αθλητικές δράσεις για όλους, με αποκορύφωμα τον 2ο Ημιμαραθώνιο Καλλιθέας.

Ανακαλύψτε το Φθινόπωρο στο ΚΠΙΣΝ

Highlights

Takis: Κόσμος σε Κίνηση | 23/06 – 07/11

Το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Takis – Κέντρο Ερευνών για την Τέχνη και τις Επιστήμες (Κ.Ε.Τ.Ε.) παρουσιάζει μια μεγάλης έκτασης έκθεση με εμβληματικά γλυπτά του διεθνώς καταξιωμένου εικαστικού Takis (Παναγιώτης Βασιλάκης, 1925-2019). Στο πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά και σχολικά προγράμματα, καθώς και εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιόν Φόσσε, Κάποιος θα έρθει | 24/09 – 12/10

Σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά

Το ΚΠΙΣΝ ανακοινώνει τη συνεργασία του με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γιάννη Χουβαρδά, ο οποίος παρουσιάζει στον Θόλο του ΚΠΙΣΝ το θεατρικό έργο του πολυβραβευμένου Νορβηγού συγγραφέα Γιον Φόσσε, Κάποιος θα έρθει, έως τις 12 Οκτωβρίου.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Της Τριανταφυλλιάς τα Φύλλα – Οι νέοι και η Δόμνα Σαμίου | 16 – 17/10

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου και το ΚΠΙΣΝ παρουσιάζουν την 3η Συνάντηση Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες δύο συναντήσεις, όπου περισσότεροι από 350 νέοι μουσικοί σε συγκροτήματα και χορωδίες έδωσαν το παρών με ενθουσιασμό και συγκινητικές ερμηνείες. Ένα διήμερο γεμάτο μουσικές και τραγούδια με 18 μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα.

Περισσότερες Πληροφορίες 

Cosmos: Venezuelan Brass Ensemble | 18/10

Τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου στις 20.30, η Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος φιλοξενεί το διάσημο Venezuelan Brass Ensemble, ένα πολυμελές, αναγνωρισμένο και συχνά ανατρεπτικό σχήμα, που συνδυάζει τη νεανική φλόγα με την πολύτιμη εμπειρία μιας παρουσίας δεκαεπτά χρόνων. Οι πιο χαρισματικοί νέοι εκτελεστές χάλκινων πνευστών της Βενεζουέλας (κυρίως παιδιά και έφηβοι), προσγειώνονται στην Αθήνα με κλασικό ρεπερτόριο αλλά και μοντέρνα κομμάτια.

Περισσότερες πληροφορίες

Δημήτρης Καμαρωτός | Προμηθέας Δεσμώτης του Αισχύλου | 15/11

Στις 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος μια μοναδική κινηματογραφική προβολή. Το έργο του Δημήτρη Καμαρωτού, «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, μια συμπαραγωγή του ΚΠΙΣΝ και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος παρουσιάζεται, μετά την τεχνική ολοκλήρωσή του, σε μια μοναδική κινηματογραφική προβολή -αποτύπωση της παράστασης.

Περισσότερες πληροφορίες

13o Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις)

Το Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ Λογοτεχνία Εν Αθήναις – ΛΕΑ επιστρέφει στο ΚΠΙΣΝ την Κυριακή 17 Οκτωβρίου. Με αφορμή τη διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης, ο Έλληνας συγγραφέας και διπλωμάτης Βασίλης Παπαδόπουλος, ο Κουβανός διπλωμάτης Οριόλ Μαρέρο και ο Μεξικανός δραματουργός Λουίς Εδοάρδο Τόρες θα αποτίσουν φόρο τιμής στους «εθνικούς» ποιητές Διονύσιο Σολωμό (Ελλάδα), Χοσέ Μαρτί (Κούβα) και Ραμόν Λόπες Βελάρντε (Μεξικό).
Περισσότερες πληροφορίες

Λέσχες Ανάγνωσης 

Το φθινόπωρο στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζουμε με ενθουσιασμό τις  Λέσχες Ανάγνωσης για ενήλικες, εφήβους και παιδιά!

Περισσότερες πληροφορίες

Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας 2021 | 03/10

O 2ος Ημιμαραθώνιος Καλλιθέας διεξάγεται την Κυριακή 3 Οκτωβρίου, από τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Καλλιθέας σε συνεργασία με το ΚΠΙΣΝ.

Περισσότερες πληροφορίες

Ανακαλύψτε το Φθινόπωρο στο ΚΠΙΣΝ

Ενημερωθείτε για τα μέτρα ασφαλείας σχετικά με την προστασία των επισκεπτών & εργαζομένων του ΚΠΙΣΝ εδώ

Μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος του ΚΠΙΣΝ πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Τον Φεβρουάριο 2017, με την ολοκλήρωση της κατασκευής του το ΙΣΝ παρέδωσε το ΚΠΙΣΝ στην Ελληνική Πολιτεία, και κατ’ επέκταση στην ελληνική κοινωνία, το νόμιμο ιδιοκτήτη του έργου. Παράλληλα, το ΙΣΝ ανακοίνωσε τη δέσμευσή του να συνεχίζει να υποστηρίζει έμπρακτα το ΚΠΙΣΝ για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως €50 εκατομμυρίων για τη διοργάνωση δωρεάν εκδηλώσεων και την κάλυψη λειτουργικών εξόδων.

You may also like...