Φθινόπωρο στην Ελευσίνα

Ένα πλούσιο Πρόγραμμα Δράσεων έρχεται στην 2023 Ελευσις

Μπαίνοντας στη τελική ευθεία για να υποδεχτεί τη χρονιά του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, η 2023 Ελευσίς παρουσιάζει το φθινόπωρο του 2022 ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που περιλαμβάνει Εικαστικές Εκθέσεις, Θεατρικές παραστάσεις, Εκπαιδευτικές δράσεις, Προγράμματα κατάρτισης, Φεστιβάλ, Σύνθετες Δράσεις Τέχνης και Ανοιχτές Προσκλήσεις σε πρωτότυπα προγράμματα.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΜΥΣΤΗΡΙΟ 35 | ΑΙΣΧΥΛΟΥ PROJECT^

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ – ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΕΥΣΙΝΙΟ ΤΡΑΓΩΔΟ

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Μυστήριο 35 | ΑΙΣΧΥΛΟΥ project^, με κατάμεστο για δύο ημέρες το Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου με περισσότερα από 4.000 άτομα να αποθεώνουν τους «Πέρσες» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά και τη συγκλονιστική ερμηνεία της Ρένης Πιττακή. Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης εγκαινίασε το Μυστήριο 35 | ΑΙΣΧΥΛΟΥ project^, παρουσιάζοντας δύο πρωτότυπα παραστατικά έργα, βασισμένα αποκλειστικά στα έργα του μεγάλου Ελευσίνιου τραγωδού: την «Κλυταιμνήστρα», (βασισμένη στον «Αγαμέμνονα»), από τη φλαμανδική ομάδα tg STAN σε παγκόσμια πρεμιέρα, και τους «Πέρσες» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, μια συμπαραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου και της εταιρείας «Το Θέατρο.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΘΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Ιουλίου η τελετή λήξης της θερινής κατασκήνωσης του Δήμου Ελευσίνας από την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελευσίνας σε συνδιοργάνωση με το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Θεμέλιο LAB – Computing & Robotics στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης  έδωσε το παρόν χαρίζοντας δώρα σε όλα τα παιδιά.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΔΟΜΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

H 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης στις 22 Ιουλίου έλαβε ευχαριστήρια επιστολή από την υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου “για την αξιέπαινη κι ευγενική πρωτοβουλία της – όπως τη χαρακτήρισε- για τη δωρεά ειδών ατομικής υγιεινής, καθαριότητας και τροφίμων στη Δομή Υποδοχής Πολιτών Τρίτων Χωρών ή Ανιθαγενών Ελευσίνας.” Η υποστήριξη των συνανθρώπων μας, πλοηγός για νέους στόχους.

You may also like...