ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΑΔΑ-ΓΙΟΡΤΗ- ΓΕΥΣΕΙΣ»

ellada-giorti-geuseis-pdfΠαρασκευή 9/5: 4-9 μ.μ.
Σάββατο 10/5 και Κυριακή 11/5: 10 π.μ. -9 μ.μ.
Γενική Είσοδος: 6 ευρώ (παιδιά κάτω των 12 ετών δωρεάν)
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Διοργανωτής: Αθηνόραμα
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Τουρισμού
Τι είναι ακριβώς το Φεστιβάλ «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις»; Πρόκειται για μια εκδήλωση, η οποία στοχεύει στην ανάδειξη ελληνικών διατροφικών προϊόντων. Διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο, την Άνοιξη και το Χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτής της γιορτής, οι επισκέπτες γίνονται θεατές στη συνεύρεση των Ελληνικών γεύσεων με τον πνευματικό πολιτισμό μέσα από διάφορα δρώμενα, όπως μουσική, θεατρικά happenings κ.λπ.Αυτό το Φεστιβάλ είναι το τρίτο που διοργανώνεται από το γνωστό περιοδικό «Αθηνόραμα», ύστερα από τα δύο που πραγματοποιήθηκαν με τον ίδιο σχετικά χαρακτήρα και με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλες εκδηλώσεις:

Παρασκευή 9/5

Μαθήματα Μαγειρικής

17:00 Έκτωρ Μποτρίνι/ «Etrusco», «Botrini’s»
19:30 Λευτέρης Λαζάρου/ «Βαρούλκο»

Εργαστήρια γεύσης

16:30 Ραντεβού στα τυφλά (γευσιγνωσία κρασιού με μαύρα ποτήρια)
19:30 Ποιο τυρί με ποιο μέλι;

Μαέστρος της Παράδοσης

17:00 Μαρμελάδες και τσάτνεϊ
19:30 Κερασάδα, βερικοκάδα, σουμάδα

Σάββατο 10/5

Μαθήματα Μαγειρικής

12:00 Γκίκας Ξενάκης / «Aleria»
14:30 Κώστας Τσίγκας / «Vespa Rossa»
17:00 Χριστόφορος Πέσκιας / «Π Box»
19:30 Αθηναγόρας Κωστάκος / «Bill & Coo» (Μύκονος)

Εργαστήρια γεύσης

12:00 Μπίρες ελληνικής μικροζυθοποιίας και αρμονία με διαλεχτά τυριά και αλλαντικά
14:30 Τι σημαίνει καλός καφές, ποικιλίες και προελεύσεις
17:00 Η εξαιρετική χρονιά του 2013 (λευκά ελληνικά κρασιά / γευσιγνωσία
19:30 Εξαιρετικά γλυκά κρασιά της Ελλάδας και αρμονία με γλυκίσματα

Μαέστρος της Παράδοσης

12:00 Τα… αλμυρά σορμπέ γίνονται μόδα
14:30 Όλα για την ντομάτα!
17:00 Απ’ το μπισκότο στην… τάρτα
19:30 Πήζω το δικό μου τυρί και «τυρί» φάβας! – σπέσιαλ σέρβις

Κυριακή 11/5

Μαθήματα Μαγειρικής

12:00 Σωτήρης Ευαγγέλου / «Tudor Hall»
14:30 Special guest Konstantin Filippou / «Konstantin Filippou» (Βιέννη)
17:00 Μιχάλης Νουρλόγλου / «Abovo»
19:30 ΟλιβιέΚαμπανά / «F+W by Olivier Campanha»

Εργαστήρια γεύσης

12:00 Εμβληματικά αλλαντικά της Ελλάδας
14:30 Πώς ξεχωρίζουμε το καλό λάδι;
17:00 Ξινόμαυρο VS Αγιωργίτικο

Μαέστρος της Παράδοσης

12:00 Αλλιώτικα ψωμιά
14:30 Τα χόρτα της Ελλάδας
17:00 New wave γλυκά του κουταλιού
19:30 Όλο Σοκολάτα

You may also like...