ΦΕΣΤΙΒΑΛ “ΑΞΑΝΕΜΟΣ”

“Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου Αττικής”
“ΑΞΑΝΕΜΟΣ” …φέτος όλες οι τέχνες γιορτάζουν!
… Αυγουστος 2011
Ένα νέο Φεστιβάλ γεννήθηκε το περασμένο καλοκαίρι στη νότια Χίο, στο μεσαιωνκό χωριό της Καλαμωτής!
Για 10 μέρες όλες οι τέχνες έλαμψαν σ΄ένα γιορτινό μεσαιωνικό τοπίο.
Κατά γενική ομολογία η επιτυχία ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, αποδεικνύοντας έτσι την ανάγκη του κόσμου για πολιτιστικά δρώμενα στη νότια Χίο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν, τους δεκάδες εθελοντές μας, τους χορηγούς μας και το πολυπληθές κοινό που αγκάλιασε και στήριξε αυτό το ξεχωριστό φεστιβάλ!!
Ο Σύλλογος Καλαμωτούσων Χίου – Αττικής διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά και σε πείσμα των καιρών το φεστιβάλ “ΑΞΑΝΕΜΟΣ” στη Χίο. Για ακόμα μια φορά το φεστιβάλ αγκαλιάζει όλες τις τέχνες στην προσπάθειά μας να προβάλλουμε το νησί μας, να συνεργαστούμε πιο στενά με τους τοπικούς φορείς και να προσφέρουμε ψυχαγωγία στους επισκέπτες και τους κατοίκους των χωριών μας.
Η προσπάθεια αυτή δεν θα ήταν δυνατή χωρίς τη στήριξη των χορηγών μας αλλά και της μεγάλης ομάδας εθελοντών της Καλαμωτής που προσφέρει πολλές ώρες δουλειάς για την επιτυχία της διοργάνωσης.
Φέτος ο “ΑΞΑΝΕΜΟΣ” εξαπλώνεται και σε συνεργασία με την «Κίνηση Εθελοντικής Προσφοράς για την ΑΜΑΝΗ (19)», την κοινότητα Πατρικών και τον «Προοδευτικό Όμιλο Καλαμωτής», θα υλοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις τόσο στη νότια (Καλαμωτή και Πατρικά), όσο και στη βόρεια Χίο (Βολισσός).
Το φεστιβάλ μας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Παιδείας» του Δήμου Χίου και υποστηρίζεται από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο και την κοινότητα Καλαμωτής.

You may also like...