Φεστιβάλ RE-culture 4

reworks-1200x800RE-culture 4
«ART NON ART | ΤΕΧΝΗ ΜΗ ΤΕΧΝΗ»
21 Οκτώβρη – 9 Δεκέμβρη 2016
Αρχαιολογικό Μουσείο – Σκαγιοπούλειο Κέντρο – Αγορά Αργύρη -πρώην Δημοτικά Λουτρά, Πάτρα
Η Art in Progress έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη του φεστιβάλ RE-culture 4, το οποίο θα εγκανιασθεί στις 21 Οκτωβρίου. Υπό την καθοδήγηση του καλλιτεχνικού διευθυντή Θανάση Μουτσόπουλου, οι επιμελητές αλλά και οι εθελοντές του φεστιβάλ προετοιμάζουν ένα ευρύ καλλιτεχνικό πανόραμα που θα περιλαμβάνει περισσότερους από 250 καλλιτέχνες.
Η φετινή θεματική της τέταρτης διοργάνωσης του RE-culture είναι Τέχνη/Μη-τέχνη περιλαμβάνοντας τις θεματικές: τέχνη του περιθωρίου, ανώνυμη τέχνη, τέχνη και μαζική κουλτούρα, τέχνη και εξουσία, τέχνη και ψυχεδέλεια, σεξ και τέχνη, Everyone will be famous for 15 minutes όπως και αφιερώματα στην τέχνη των νέων μέσων και σε συγκεκριμένους καλλιτέχνες.
Η θεματική του φεστιβάλ αποσκοπεί στο να διερευνήσει τα όρια της τέχνης στη σύγχρονη κοινωνία και να εγείρει ερωτήματα για την ευρύτητα και την ποικιλομορφία του καλλιτεχνικού φαινομένου. Χωρίς να δίνει έτοιμες λύσεις και απαντήσεις, το φεστιβάλ καλεί τους επισκέπτες να δουν ορισμένες μορφές τέχνης που σπάνια αναφέρονται και εκτίθενται, ειδικά στην Ελλάδα.
Το εύρος και η πρωτοτυπία των εκθεμάτων δεν συνιστούν μόνο μία πρωτοφανή έκθεση για την πόλη της Πάτρας αλλά ένα εγχείρημα που δεν είχε μέχρι τώρα ανάλογό του στον ελλαδικό χώρο, τουλάχιστον με τέτοιο όγκο και συμμετοχή καλλιτεχνών.
Το φεστιβάλ θα συνοδεύει ένας πλούσιος κατάλογος-βιβλίο σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πικραμένου όπου εκτός από τα έργα Τέχνης, θα φιλοξενούνται και θεωρητικά κείμενα.
Παράλληλα η Art in Progress θα πλαισιώσει το φεστιβάλ από παράλληλες δράσεις, όπως ημερίδες, ξεναγήσεις και σεμινάρια, επιχειρώντας να καταστήσει τους χώρους έκθεσης σημαντικό πόλο έλξης και συνδιαλλαγής για τα καλλιτεχνικά θέματα.
Σας ενημερώνουμε επίσης πως και το RE-culture 4 δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα και βασίζεται στην εθελοντική προσπάθεια ενεργών πολιτών.
Πληροφορίες:
www.artinprogress.eu

You may also like...