Φεστιβάλ Lindy Hop Kalamata

Η χορευτική κοινότητα Lindy Hop Kalamata σε συνεργασία με το Kardamili International Jazz Festival φέρνουν για πρώτη φορά στην Καλαμάτα τον διεθνή θεσμό Lindy Hop Exchange.
To Lindy Hop είναι ένα είδος χορού σουίνγκ που ξεκίνησε στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης το 1920-1930 και αναπτύχθηκε παράλληλα με τη τζαζ μουσική την ίδια εποχή. Έφτασε στο αποκορύφωμα του την εποχή του σουίνγκ στα τέλη του 1930 και αρχές του 1940. Χορεύεται σε ζευγάρια ή και σόλο και είναι ένας χαρούμενος παιχνιδιάρικος χορός που συνδυάζει κινήσεις από τσάρλεστον, ταπ και τζαζ.
Στην Καλαμάτα λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια το Lindy Hop Kalamata, παράρτημα της κοινότητας Lindy Hop Greece, με δάσκαλο τον Ελβετό Michael Windmer, που «έφερε» για πρώτη φορά το Lindy Hop στην Ελλάδα πριν από 10 χρόνια.
Το Lindy Hop Exchange είναι ένας διεθνής θεσμός, τόσο χορευτικού όσο και τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου η χορευτική κοινότητα Lindy Hop της πόλης καλεί χορευτές, μουσικούς και λάτρεις του swing από όλα τα μέρη του κόσμου να γνωρίσουν την πόλη και να χορέψουν μαζί στους αγαπημένους τους ρυθμούς.
Με την ευκαιρία του Kardamili International Jazz Festival, τα μέλη του Lindy Hop Kalamata διοργανώνουν και σας καλούν να συμμετέχετε στο Kalamata Lindy Exchange (KLX), από 11-14 Μαΐου με live swing και άλλες εκδηλώσεις στην πόλη της Καλαμάτας και στην Καρδαμύλη.

694 893 0181
lindyhopkalamata@gmail.com

You may also like...