Φεστιβάλ Get into Games στο INNOVATHENS

Το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, αφιερώνει και αυτό το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Σεπτεμβρίου στο gaming με το GiG–Urban, την 3η ενότητα του φεστιβάλ Get into Games, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ).
Για 2 ημέρες, το INNOVATHENS θα μεταμορφωθεί στο πιο τρελό virtual environment για ξέφρενο παιχνίδι, με ελεύθερη είσοδο. Τι έχει το πρόγραμμα; Έκθεση με location-based games, virtual και augmented reality (VR/AR), GIS, κυνήγι θησαυρού, escape room και μια σειρά από σούπερ συναρπαστικά workshops και παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους!
Η εγγραφή στα εργαστήρια είναι υποχρεωτική. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων.
Δεν συνίσταται η χρήση virtual reality (VR) για παιδιά κάτω των 10 ετών.
Έκθεση
Σάββατο 16 & Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου
Puzzle Game VR | ViRA Virtual Reality Applications
Ένας επιστήμονας παθιασμένος με τα αντικείμενα της δεκαετίας του ’50 φυλάει στο εργαστήριό του συσκευές στις οποίες προσπαθεί να ξαναδώσει ζωή. Τι γίνεται όμως όταν, από λάθος του, ένα μικρό βραχυκύκλωμα βυθίζει στο σκοτάδι όλη την πόλη; Μόνο μία λύση υπάρχει, και αυτή βρίσκεται καλά κρυμμένη στα παλιά συρτάρια και τις σημειώσεις του επιστήμονα. Θα καταφέρει να τα συνδυάσει όλα σωστά ώστε να φτιάξει το μαγικό εξάρτημα και να φωτίσει ξανά την πόλη;
Ένα παιχνίδι εμπνευσμένο από την ιστορία της παραγωγής φωταερίου στην Αθήνα και αξιοποιώντας τις δυνατότητες της εικονικής πραγματικότητας μας μεταφέρει σε ένα φανταστικό ψηφιακό περιβάλλον και μας δίνει τον ρόλο του επιστήμονα αφήνοντας στα χέρια μας τη λύση του μυστηρίου.
3D graphic design: Χριστίνα Χρυσανθοπούλου Programming: Ρένια Παπαθανασίου Sound Design/Music: Ρένια Παπαθανασίου
Οικοσκόπιο | WWF Ελλάς
Το Οικοσκόπιο αποτελεί μια διαδικτυακή, χαρτογραφική εφαρμογή που οργανώνει και παρουσιάζει με σύγχρονο τρόπο τη σημαντικότερη, διαθέσιμη πληροφορία για το ελληνικό περιβάλλον. Απευθύνεται στον μέσο χρήστη του διαδικτύου, εξυπηρετεί ερευνητές, φοιτητές, επιστήμονες, εκπαιδευτικούς, μηχανικούς, δημοσιογράφους και τουρίστες, καλύπτοντας ανάγκες αναζήτησης και τεκμηρίωσης ερωτημάτων με γεωγραφική διάσταση.
Το Oikoskopio kids είναι μια «παιχνιδιάρικη» διαδικτυακή εφαρμογή που σχεδιάστηκε για παιδιά, αλλά απευθύνεται σε όλους όσους θέλουν να διασκεδάσουν και να οξύνουν την παρατηρητικότητα και τις αισθήσεις τους γνωρίζοντας απειλούμενα αλλά και χαρακτηριστικά είδη φυτών, ζώων και οικοσυστημάτων, αποκτώντας περισσότερες γνώσεις για το περιβάλλον, και μαθαίνοντας περισσότερα για τις δράσεις του WWF στην Ελλάδα, μέσα από quiz, παιχνίδια ερωτήσεων κ.ά.
Και τα δύο δημιουργήθηκαν για να πληροφορήσουν δωρεάν και με τον πλέον σύγχρονο τρόπο το κοινό, από παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας μέχρι φοιτητές και ερευνητές, για το περιβάλλον της Ελλάδας.
Η εφαρμογή Peers on Map διευκολύνει τον σχεδιασμό ψηφιακών γεωγραφικών χαρτών με έμφαση στους πεζούς και στους ποδηλάτες μέσω της συνεργασίας των χρηστών σε ένα αστικό παιχνίδι. Οι σύγχρονοι χάρτες όπως το Google Maps δίνουν έμφαση στην πλοήγηση με μηχανοκίνητο όχημα καθώς οι δρόμοι απεικονίζονται ανάλογα με την καταλληλότητα για αυτοκίνητο. Οι χρήστες του Peers on Map μπορούν να χαρτογραφήσουν από την αρχή τους δρόμους της πόλης περπατώντας ή κάνοντας ποδήλατο και να αξιολογήσουν τις διαδρομές των άλλων χρηστών. Όσο περισσότερο χρησιμοποιούν την εφαρμογή, τόσο βελτιώνεται η ποιότητα της χαρτογράφησης, ενώ παράλληλα βελτιώνεται και η υγεία τους αφού η χρήση της εφαρμογής μπορεί να γίνει μόνο στον δρόμο.
Workshops
Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου
12.00-14.00
Geographic Information Systems (GIS) and Gaming | Γιώργος Φώτης (καθηγητής ΕΜΠ, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών) & Γιώργος Παναγιωτόπουλος (υποψήφιος διδάκτορας ΕΜΠ, Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών)
Μέσα από βιωματικά παραδείγματα χρήσης τεχνολογιών Web-GIS για ηλεκτρονικές εφαρμογές και παιχνίδια, θα παρουσιαστεί μια εφαρμογή Web-GIS, η οποία χρησιμοποιεί πρόσφατες και ανοικτού λογισμικού τεχνολογικές λύσεις για την ενσωμάτωση των GIS σε περιβάλλον διαδικτύου. Θα εισάγουμε χωρικά στοιχεία στην εφαρμογή, παρακολουθώντας την ανάλυσή τους και θα συζητήσουμε τις δυνατότητες για εξέλιξη και ενσωμάτωση σε ηλεκτρονικά παιχνίδια ή άλλου είδους ηλεκτρονικές εφαρμογές.

You may also like...