Φεστιβάλ “Cinesthesia”

THEATROΤην 1η Νοεμβρίου στο θέατρο “Απόλλων” το Φεστιβάλ “Cinesthesia”
Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και εμπειρίας Cinesthesia, την Κυριακή 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων.Σε μια περίοδο πέντε μηνών μέσα στο χειμώνα, θα προβληθούν στο Θέατρο Απόλλων βραβευμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία είναι νέες παραγωγές από Ελλάδα, Γερμανία, Αμερική, Βραζιλία και Γαλλία και με ξεχωριστές συνεργασίες με την Ένωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ και το Ινστιτούτο Γκαίτε.
Θα πραγματοποιηθούν πέντε [5] table talk /συμπόσια όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Κυκλαδίτικη γαστρονομία και να συζητήσουν με έναν σημαντικό καλεσμένο.
Performances θα ξυπνήσουν το δημόσιο χώρο της Ερμούπολης, με καλεσμένους καλλιτέχνες τη χορογράφο Βίλμα Ανδριώτη, την εικαστικό Μαριάννα Μαλούχου, τις Desperate Artists, το σκιτσογράφο Γιάννη Ξαγοράρη.
Έναρξη: 1η Νοεμβρίου στο Θέατρο Απόλλων, στις 9.00μ.μ.. «A Family Affair / Mια Οικογενειακή υπόθεση» 2014, Α. Αριστομενοπούλου/ Ελλάδα /Αυστραλία
Εμπειρία Cinesthesia λίγο πριν την ταινία: Ραντεβού στην πόλη με Ζωντανή μουσική σε συνεργασία με το Σύλλογο Κρητών Σύρου και κρητική γαστρονομία από το Κρητικό Παντοπωλείο «Το Μεϊντάνι»
Στην «Οικογενειακή Υπόθεση (link is external)» (A Family Affair) ξετυλίγεται η ιστορία της πολυτάλαντης οικογένειας Ξυλούρη. Με κεντρικούς χαρακτήρες τον Ψαρογιώργη, τα παιδιά του που σπουδάζουν στην Μελβούρνη και τον πατέρα του, Ψαραντώνη, η ταινία ακολουθεί την οικογένεια παντού: στο στούντιο και τις πρόβες, τις συναυλίες και τα ταξίδια, στις μουσικές τους ανησυχίες και στις επαγγελματικές προκλήσεις, στην καθημερινότητα και στις προσωπικές τους στιγμές. Από τα ορεινά τοπία των Ανωγείων μέχρι τις ερήμους της Αυστραλίας, ξεδιπλώνεται το πορτρέτο μιας οικογένειας που έχει τη δύναμη να θυσιάσει -και να κερδίσει- τα πάντα μέσα από τη μουσική.
Η ταινία αποτελεί μια εξαίρετη προσπάθεια αποτύπωσης, καταγραφής και ανάδειξης της κρητικής μουσικής παράδοσης η οποία προβάλλει, με τον μοναδικό της τρόπο, την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο.
Βραβεία που έχει κερδίσει η ταινία «Μια Οικογενειακή Υπόθεση».
· Βραβείο της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
· Χρυσό βραβείο από τη FIPA 2015
Από 1η Νοεμβρίου το Cinesthesia, σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, θα δημιουργήσει εμπειρίες στην πόλη με τόλμη και ενθουσιασμό.

You may also like...