Φεστιβάλ CineDoc Kids στο Μέγαρο Μουσικής

Η ζωή μέσα από τα μάτια των παιδιών και εφήβων περνά στα κινηματογραφικά καρέ του CineDoc Kids, στις 11 και 12/2 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Με ταινίες ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας και ιστορίες από διαφορετικά μέρη της γης. Το όνειρο της δεκάχρονης Σονίτα να γίνει ράπερ, το πάθος της νεαρής Νάστια για το μπαλέτο, η φιλία της Μάρθα και της Νίκι, αλλά και η προσπάθεια του Τζο να αποκτήσει το πιο σπάνιο αυτοκόλλητο και άλλες ιστορίες που μπορούν να εμπνεύσουν το νεανικό κοινό.
Στο πλαίσιο του διημέρου, το Σάββατο 11/2 φιλοξενείται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beatbox 2017 για παιδιά έως 18 ετών, σε συνεργασία με το Beatbox Greece. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους νεότερους beatboxers της χώρας, σε μικροφωνικές μονομαχίες για την ανάδειξη των Πρωταθλητών 2017 και εντυπωσιακά showcases από τους κριτές της διοργάνωσης.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς δελτία προτεραιότητας.
Τις εκδηλώσεις παρουσιάζουν η Τζωρτζίνα Λιώση και ο Γιάννης Χατζηγεωργίου.
Οι προβολές συνοδεύονται από παράλληλες δράσεις και συζητήσεις, όπως το βιωματικό εργαστήριο, που συνδυάζει τον χορό με τη ξιφασκία και θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Επιπλέον, παιδιά από σχολεία με κινηματογραφικές λέσχες όλης της Αττικής, θα συμμετέχουν ενεργά στην παρουσίαση και αξιολόγηση των ταινιών και ψηφίζουν τα ίδια την καλύτερη ταινία.
Το CineDoc Kids διοργανώνεται από την Anemon Productions και το CineDoc, σε συνδιοργάνωση με το Μέγαρο Μουσικής, το Moving Docs, το Beatbox Greece και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και των πρεσβειών της Σουηδίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ, της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου Αθηνών.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς δελτία προτεραιότητας.
To διήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υλοποιείται στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση», δράσεις του οποίου στηρίζουν κυρίως την εκπαίδευση και την απασχόληση στη χώρα μας και συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.

You may also like...