«Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών»

imagesΤο Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών στη Λέρο από το 2015 είναι μέλος του ευρωπαϊκού προγράμματος EFFE, γεγονός πολύ σημαντικό για το νησί της Αρτέμιδος.
Το EFFE είναι ένα πιλοτικό πρόγραμμα στον τομέα του πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια πλατφόρμα Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ (EFA) με πολύ ιδιαίτερα κοινωνικά και αυστηρά πολιτιστικά κριτήρια.
Το Φεστιβάλ των Τριών Φεγγαριών στην Λέρο επιλέχτηκε να είναι ανάμεσα σε αυτά τα φεστιβάλ από την ευρωπαϊκή επιτροπή του προγράμματος.
Το γεγονός αυτό είναι μια επιβράβευση και αναγνώριση των στόχων και των επιδιώξεων του Φεστιβάλ Τριών Φεγγαριών, αλλά και μία τεράστια ευκαιρία για το νησί της Λέρου να διαφημιστεί σε όλη την Ευρώπη μέσω του πολιτισμού.
Το «Φεστιβάλ 3 Φεγγαριών» στη Λέρο ολοκληρώνει το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεών του με το τρίτο φεγγάρι, διοργανώνοντας μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη σε μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της λαϊκής μουσικής, στον Βασίλη Τσιτσάνη, την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015, στον μαγευτικό χώρο του Δημοτικού Σχολείου της Αγ. Μαρίνας, καθΑγαπημένα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού θα ερμηνεύσει ο Μπάμπης Τσέρτος, ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού σήμερα, μαζί με την Ασπασία Στρατηγού, την Ειρήνη Τουμπάκη και τον Δημήτρη Μυστακίδη, που θα παίξει και κιθάρα. Θα τους συνοδεύσουν οι μουσικοί: Μανώλης Πάππος (μπουζούκι), Αρίστος Βαμβακούσης (μπουζούκι), Γιάννης Τσέρτος (ακορντεόν), Τάκης Φραγκούς (κοντραμπάσο) και Στέλιος Φραγκούς (πιάνο).ώς φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννησή του.

You may also like...