Φεστιβάλ χορού ΑμεΑ στην Καρδίτσα

ee29f35bbb283df4f4544557e64b5e89_XLΗ Καλλιτεχνική Εταιρία «Δρυάδες εν Πλω» διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμΕΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) και Μεικτών Ομάδων Χορού στην Καρδίτσα στις 28 και 29 Μαΐου, στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της πόλης.
Πρόκειται για μια γιορτή που έγινε πλέον θεσμός ως το μοναδικό φεστιβάλ χορού ΑμεΑ στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή φορέων ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού, καθώς και Ομάδων Χορού ΑμεΑ και μεικτών Ομάδων Χορού από τον ελληνικό χώρο.
Η εκδήλωση, όπως έχει καθιερωθεί, περιλαμβάνει την παρουσίαση χορευτικού έργου από τους συμμετέχοντες, χωρίς περιορισμό στο είδος του χορού και στον αριθμό των χορευτών. Το φεστιβάλ απευθύνεται σε ομάδες που δρουν επαγγελματικά, ατομικά σε ομάδες και ερασιτεχνικά, σε δομές ανοιχτές και κλειστές. Αποτελεί κίνητρο δραστηριοποίησης ατόμων με αναπηρία και στόχο ένταξης στο πολιτιστικό γίγνεσθαι και κατά συνέπεια στην κοινωνική ένταξη και αρμονική συνύπαρξη της διαφορετικότητας.
Κεντρικός στόχος της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε θέματα αποκλεισμού και η απενοχοποίηση της αναπηρίας μέσω της ενεργητικής συμμετοχής.

You may also like...