Φεστιβάλ χορευτικών συγκροτημάτων στο θέατρο ‘Δώρας Στράτου’

23_pontiaka-drosato-kilkis1-400x238Κάτω από το λόφο Φιλοπάππου δίπλα στην Ακρόπολη μέσα σε ένα καταπράσινο άλσος και μπροστά σε ένα θερμό ακροατήριο με τους ήχους της λύρας και του νταουλιού, οι χορευτές του συλλόγου φορώντας ποντιακές παραδοσιακές φορεσιές ξεσήκωσαν τους θεατές, ιδιαίτερα συγκινητική ηταν για όλους η στιγμή που τα παιδία και ο χοροδιδάσκαλος αφιέρωσαν τον χορό Σέρρα στον αδικοχαμένο φίλο και χωριανό τους Δημήτρη Ιωαννίδη.
Οι Διοργανωτές δέχτηκαν με χαρά τα δώρα που τους προσέφεραν τα μέλη του συλλόγου, και ανταπέδωσαν με τιμητική περγαμηνή που αναφερόταν στην παρουσία του συλλόγου στο φεστιβάλ. Ο Σύλλογος έλαβε ανοιχτή πρόσκληση για την παρουσία του ξανά στο εν λόγω θέατρο την οποία και αποδέχτηκε.
Οι χορευτές του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν και να ανταλλάξουν απόψεις με χορευτές άλλων συλλόγων από άλλα μέρη της Ελλάδας που έλαβαν και αυτοί μέρος στο φεστιβάλ. Τους χορευτές συνόδευαν οι μουσικοί: Στέλιος Ιωαννίδης στη λύρα και Ανδρέας Βαμβακίδης στο τραγούδι και το νταούλι.

 

You may also like...