Φεστιβάλ Χειροτέχνικα

Το σπουδαιότερο festival για τη χειροτεχνία και το Do-It-Yourself πλησιάζει.
Η Χειροτέχνικα δίνει το ετήσιο ραντεβού της με όσους αγαπούν τη χειροτεχνία στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 3 λεπτά από το μετρό της Ανθούπολης.
Αν αγαπάς τη χειροτεχνία, αν σου αρέσει να φτιάχνεις πράγματα και ψάχνεις πού θα βρεις συγκεντρωμένους όλους τους προμηθευτές υλικών και εργαλείων αλλά και πού θα μάθεις όλα όσα χρειάζεσαι για να εμπνευστείς, σημείωσε την ημερομηνία.
Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και παρουσιάσεις για όλες τις νέες τεχνικές και θα προμηθευτούν τα υλικά για τις χειροτεχνίες τους. Θα βρουν πάνω από 3500 τετραγωνικά μέτρα υλικών χειροτεχνίας για λιανική αγορά και 8 χώρους με σεμινάρια χειροτεχνίας και επιδείξεις τεχνικών.
Οι βασικές κατηγορίες της Χειροτέχνικα είναι: τα υλικά χειροτεχνίας, η ραπτική, το πλέξιμο, η ζωγραφική, το κόσμημα, το decoupage, τα χρώματα, η ζαχαροπλαστική, τα εργαλεία και ό,τι χρειάζεται κανείς για να φτιάξει τις δημιουργίες του.
Ειδικά φέτος, το εκπαιδευτικό κομμάτι έχει την τιμητική του, με 150 σεμινάρια χειροτεχνίας για αρχαρίους, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου από το πρωί έως το βράδυ. Οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν πάνω από 60 Παρουσιάσεις και επιδείξεις τεχνικών και σημαντικούς καλλιτέχνες από τον χώρο της χειροτεχνίας να μιλούν για τη δουλειά τους. Θα μάθουν να πλέκουν με παράξενα, ανακυκλώσιμα υλικά, να ζωγραφίζουν σε κεριά, να φτιάχνουν κοσμήματα, να επεξεργάζονται πηλό και αφρώδη υλικά για κατασκευές, να φτιάχνουν χάρτινα χρηστικά αντικείμενα και καλλυντικά.
Δεν θα λείπουν από το πρόγραμμα τα σεμινάρια αναπαλαίωσης επίπλων, κατασκευής διακοσμητικών για το σπίτι και της εφαρμογής χρωμάτων.
Στη Χειροτέχνικα 2017 ετοιμάζεται και ένα νέο project. Ένας χώρος αφιερωμένος στα do-it-yourself ρούχα. Οι επισκέπτες θα φέρουν μαζί τους στη Χειροτέχνικα τα ρούχα που δεν φορούν πια και θα τα μετατρέψουν σε κάτι νέο. Το «Hack your clothes» θα κάνει τον καθένα να δει τα ρούχα του με διαφορετική ματιά.
Όλοι έχουν στην ντουλάπα τους ρούχα που θέλουν να τα αλλάξουν αλλά δεν ξέρουν πώς. Ειδικοί από τον χώρο της μόδας θα βρίσκονται και τις 3 ημέρες στο φεστιβάλ, για να δείξουν τον σωστό τρόπο. Θα δίνουν συμβουλές, λύσεις και ιδέες αλλαγής των ρούχων για να γίνουν πιο stylish, μέσα από workshops και παρουσιάσεις εντυπωσιακών μετατροπών.
Και επειδή festival χωρίς party δεν γίνεται, το site με projects χειροτεχνίας ftiaxto.gr, γιορτάζει τα 10 χρόνια λειτουργίας του στη Χειροτέχνικα, με πολλές εκπλήξεις, δώρα και έναν μεγάλο «τοίχο χειροτεχνίας» που θα στηθεί στη Χειροτέχνικα με δημιουργίες των επισκεπτών!
Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
3, 4 & 5 Νοεμβρίου 2017, 10.00 – 21.00
Είσοδος για το κοινό: 2,5€/άτομο/ημέρα – Δωρεάν για ΑΜΕΑ και παιδιά έως 18 ετών
Περισσότερες πληροφορίες και αναλυτικό πρόγραμμα στο xeirotexnika.gr

 

You may also like...