Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Αρχαίας Ελλάδας

95ad0c59a3b01877717411752bceff5b_LΤο 2ο Λύκειο Κορίνθου με την αρωγή του Δήμου, θα συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Αρχαίας Ελλάδας, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, την Αρχαία Κόρινθο και τους Δελφούς.
Το Φεστιβάλ Φιλοσοφίας Αρχαίας Ελλάδας πρωτοξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2008 στην Ελλάδα και την Ιταλία, με τη συμμετοχή μαθητών από τις δύο χώρες, και αποτελεί μια εκπαιδευτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες, μέσω δραστηριοτήτων που λαμβάνουν χώρα σε περιοχές που βρίσκονται σημαντικά μνημεία της μεσογειακής κουλτούρας.
Φέτος, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με τη συμμετοχή πεντακοσίων περίπου μαθητών Λυκείου από όλη την Ιταλία, αλλά και μαθητών από το 2ο Λύκειο Κορίνθου, οι οποίοι θα επισκεφτούν μεταξύ άλλων την Ακρόπολη, τον Παρθενώνα, αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Κορίνθου και θα γνωρίσουν την ιστορία της χώρας μας.
Ο Δήμος Κορινθίων συμμετέχει στη φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ στοχεύοντας στην ανάδειξη της κουλτούρας των δύο λαών και στην ενδυναμώσει των πολιτιστικών ανταλλαγών.

You may also like...