Φεστιβάλ Τρίπολης 2016

ft-750x450Ένα νέος θεσμός καθιερώνεται στην πόλη, με το Φεστιβάλ Τρίπολης 2016 να ξεκινά επίσημα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου, χαρίζοντάς  βραδιές γεμάτες μουσική και δίνοντάς μας την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους.
Το Φεστιβάλ Τρίπολης 2016 ξεκινά τη διαδρομή του, γεμάτο με δυνατά συναισθήματα.
“Με αγάπη και πείσμα, παρά τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, καταφέραμε να οργανώσουμε και να σάς παρουσιάσουμε ένα καλοκαιρινό φεστιβάλ πολιτισμού, με την επιθυμία να αφήσει το δικό του αποτύπωμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του δήμο μας”. Μ’ αυτά τα λόγια, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος πολιτισμού, Σπύρος Βρέντας, θέλησε να καλέσει τον κόσμο της Τρίπολης (και όχι μόνο), στο φετινό φεστιβάλ.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, είπε -μεταξύ άλλων-: “Το θέατρο, η μουσική, ο χορός και η λογοτεχνία θα δώσουν το “παρών” στο δικό μας πολιτιστικό καλοκαίρι με προσωπικότητες των τεχνών, σπουδαία σύνολα, αλλά και καλλιτέχνες του τόπου μας, που μάς τιμούν με την παρουσία και το έργο τους.
Θα έχουμε τη χαρά να παρακολουθήσουμε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις για μεγάλους και παιδιά στο Άλσος Αγίου Γεωργίου, να μιλήσουμε με το φεγγάρι στο εμβληματικό αρχαίο θέατρο της Μαντινείας, να ζήσουμε τη μαγευτική εμπειρία του αρχαίου θεάτρου του Ορχομενού, να δούμε με διαφορετική ματιά το ζωντανό κέντρο της πόλης μας που θα γεμίσει εικόνες και χρώματα, αλλά και να συναντηθούμε για πρώτη φορά, στο διεθνώς αναγνωρισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τεγέας, σε μια βραδιά λουσμένη με φως και μουσική.”
Δείτε παρακάτω βίντεο από τη συνέντευξη του του κ. Βρέντα, καθώς και το πρόγραμμα αναλυτικά.
Μ.Σ. – Πηγή: http://www.kalimera-arkadia.gr/atzenta/item/54120-politistiko-festival-tripolis-2016-to-programma-ton-ekdiloseon-vd.html

You may also like...