Φεστιβάλ «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου»

kapetan_mitrousiΟ Πολιτιστικός & Αθλητικός Σύλλογος «ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΤΡΟΥΣΗ» με την υποστήριξη του Δήμου Σερρών διοργανώνει το φεστιβάλ «Το γέλιο του παιδιού – το μέλλον του κόσμου» που πρόκειται να πραγματοποιηθεί για δωδέκατη συνεχόμενη φορά.
Για το 2014  πρόκειται να φιλοξενήσει 6 αποστολές, από τις 24 ως τις 30 Ιουνίου 2014.
Ξεκίνησε σαν ιδέα όταν αποφασίσαμε ως Σύλλογος  να θεσπίσουμε μια γιορτή για τα παιδιά μας με τη λήξη της σχολικής χρονιάς , με αφορμή τον ερχομό του καλοκαιριού με διάθεση να φέρουμε σε επαφή κόσμο από διαφορετικά μέρη της γης. Πιστεύουμε πως όταν φροντίζουμε τις ευαίσθητες παιδικές ψυχές και έχουμε χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδιά, τότε θα έχουμε και υγιείς ενήλικες πολίτες και αυτός ο κόσμος θα έχει εξασφαλισμένο μέλλον και συνέχεια.
Καλλιεργούμε την ιδέα της αδερφοσύνης, της αγάπης και της συμφιλίωσης, της ειρήνης και της ευημερίας, της ελπίδας και του ονείρου.
Αγνές μικρές ψυχές συναντώνται και αφήνουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους να ξεχειλίσουν. Κάνουν καινούργιες φιλίες, ζουν ένα πενθήμερο ξέγνοιαστο, δημιουργικό, διαφορετικό.
Βλέπουν πως δεν διαφοροποιούνται από άλλα παιδιά στην ηλικία τους, βλέπουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και ίδιοι μεταξύ τους, έχουν κοινά όνειρα, κοινές ασχολίες, κοινά ενδιαφέροντα.
Ανταλλάσσουν  απόψεις, καταπολεμούν οποιοδήποτε αίσθημα ξενοφοβίας και ρατσισμού, νοιώθουν τη χαρά της δημιουργίας, νοιώθουν πληρότητα που η ενασχόληση τους με τον πολιτισμό, γίνεται μια γέφυρα που φέρνει στον τόπο τους παιδιά και νέους από παντού.

You may also like...