Φεστιβάλ του Άρδα

Πριν 18 χρόνια για πρώτη φορά, στην Κοινότητα Καστανέων του Έβρου ξεκίνησε μία Συνάντηση μικρών και μεγάλων, με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ο.Π.Α.Π. Οργανώθηκε από ανθρώπους με όραμα και πολύ διάθεση και στηρίχθηκε από όλο τον κόσμο της τοπικής κοινωνίας. Με ελεύθερη είσοδο τα δύο πρώτα χρόνια, κατάφερε να συνεχίσει και να καθιερωθεί από το 1997 και μετά ως πενθήμερη συνάντηση όπου απόρροια της ολοένα και μεγαλύτερης εμβέλειας του ήταν η οργανωμένη κατασκήνωση που χρόνο με τον χρόνο κατέκλυζε την περιοχή. Το όραμά για δημιουργία ενός μουσικού φεστιβάλ που θα αποτελούσε πόλο έλξης για όσο το δυνατόν περισσότερες μουσικές κουλτούρες ήταν γεγονός. Πλήθος γνωστών, καταξιωμένων αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, καθώς και αξέχαστα συγκροτήματα αποτέλεσαν αφορμή για να πλημμυρίζει η περιοχή των Καστανεών με χιλιάδες κόσμο. Από το 2003 και μετά την διοργάνωση ανέλαβε η Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Βύσσας και ακολούθησαν πολλές παράλληλες δραστηριότητες κυρίως για τους νέους όλα τα απογεύματα.

Για δεύτερη χρονιά φέτος, την διοργάνωση έχει αναλάβει η  ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο του Δήμου Ορεστιάδας με απώτερο στόχο να επανέλθει σταδιακά το Φεστιβάλ του Άρδα στις εποχές όπου όλη η Ελλάδα ταξίδευε και κατέκλυζε την περιοχή των Καστανεών. Αξιοποιώντας λοιπόν το ιδιαίτερο γεωγραφικό τοπίο και την πανέμορφη φύση δίνουμε βήμα στους νέουςαπό όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν με τον δικό τους τρόπο σε αυτό το φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Άρδα απευθύνεται κατά κύριο λόγο στο κοινό της Βόρειας Ελλάδας σε  όλες τις ηλικίες αλλά κυρίως στους νέους , ενώ κάθε χρόνο συγκεντρώνει 40.0000 έως 50.000 επισκέπτες. Παρουσιάζει μεγάλη πανελλήνια, διαβαλκανική και διεθνή απήχηση – Oι δράσεις του φεστιβάλ στηρίζονται στη συνδρομή των εθελοντών. Σε συνέχεια των δράσεων του Ευρωπαϊκού Έτους Εθελοντισμού, η Οργανωτική Επιτροπή ενθαρρύνει τη συμμετοχή νέων ανθρώπων και τους εντάσσει σε όλες τις ενέργειες που πραγματοποιούνται, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να βιώσουν την εμπειρία μίας κορυφαίας διοργάνωσης.

Χώρος πραγματοποίησης εκδηλώσεων:

Τριεθνές σύνορο Ελλάδας – Τουρκίας – Βουλγαρίας, στις όχθες του ποταμού Άρδα, οργανωμένος χώρος κατασκήνωσης, σκηνές για πραγματοποίηση συναυλιών, διαμορφωμένοι χώροι για παράλληλες δράσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ροροπούλου Αριάδνη – Δήμητρα ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Ο.
Κων/πόλεως 59, 68200 Ορεστιάδα, τηλ. & φαξ 25520-27272
www.ardas.gr

You may also like...