Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών 2016

lazaristesΤο Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στον εμβληματικό χώρο της Μονής Λαζαριστών και αποτελεί ένα μοναδικό από κάθε άποψη γεγονός: καλλιτεχνικό, επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό.

Η πρώτη διοργάνωση έγινε στη Μονή Λαζαριστών τον Ιούνιο του 1992 με αφορμή την ανάδειξη του κτιρίου του “Ιεροσπουδαστηρίου των Λαζαριστών”. Στα επόμενα χρόνια, κάθε καλοκαίρι πραγματοποιούνταν ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ με φόντο το ερειπωμένο κτίριο και με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου πολιτιστικού κέντρου. Το 2002 θεσμοθετείται και διοργανώνεται ένα πολύμορφο Φεστιβάλ με τα σημερινά χαρακτηριστικά του το οποίο εξελίσσεται συνεχώς.

Το Φεστιβάλ της Μονής Λαζαριστών εδώ και 25 χρόνια, κάθε χρόνο, φιλοξενεί εκατοντάδες καλλιτέχνες και δεκάδες παραστάσεις από όλο το φάσμα της καλλιτεχνικής παραγωγής, τις οποίες παρακολουθούν χιλιάδες θεατές. Προσπαθώντας να διατηρεί μια ζωντανή σχέση με το κοινό εξελίσσεται και ενσωματώνει τις νέες τάσεις και τις σύγχρονες εξελίξεις, φιλοδοξώντας να είναι σύγχρονο και ελκυστικό.

Με άξονα πάντα τις ποιοτικές επιλογές, αλλά και τη δημιουργία ξεχωριστών καλλιτεχνικών γεγονότων, το Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2016, θα παρουσιάσει από τις 10 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου το πρώτο μέρος του προγράμματος του, προσφέροντας στους φιλότεχνους μερικές από τις εκδηλώσεις που θα συζητηθούν αυτό το καλοκαίρι.

Ο Θάνος Μικρούτσικος με τον Μίλτο Πασχαλίδη εγκαινιάζουν τη φετινή διοργάνωση με τη συναυλία που δίνουν (10/6), ενώ η θεατρική σκηνή της Μονής θα φιλοξενήσει το εμβληματικό έργο του Ζαχαρία Παπαντωνίου «Τα ψηλά βουνά», σε σκηνοθεσία Γιάννη Ρήγα (23/6).

Ένα Μικρό Φεστιβάλ (27/6) περιμένει, επίσης, τους μικρούς φίλους, με τη συμμετοχή του Κρουστόφωνου, των Dromocósmicas και των Jinx και μια δυνατή εμπειρία θα βιώσουν οι φίλοι της μουσικής του Θάνου Ανεστόπουλου. Στη συναυλία του (29/6) με τον τίτλο Από τις ΡΙΖΕΣ ως τα ΑΝΘΗ του καλού θα συμμετέχουν πολλοί και εκλεκτοί μουσικοί φίλοι του και σίγουρα θα αποτελέσει το μουσικό γεγονός του ελληνικού μουσικού καλοκαιριού…

Οι φίλοι του μπαλέτου θα απολαύσουν τα Αυτοκρατορικά Μπαλέτα της Ρωσίας (3/7), ενώ δυο μεγάλα διεθνή ονόματα θα ανέβουν στη σκηνή της Μονής Λαζαριστών: οι αισθαντικά απολαυστικοί Pink Martini (4/7) και η ιέρεια των σεφαραδίτικων Yasmin Levy (5/7) υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις…

Μια μοναδική μουσική βόλτα υπόσχονται οι Κρινιώ Νικολάου, Δέσποινα Ολυμπίου (7/7) και η Φωτεινή Βελεσιώτου (11/7) παίρνει τους φίλους της και κλείνει το πρώτο μέρος του προγράμματος του Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών με μουσικές εξαίσιες και μνήμες δυνατές…

You may also like...