Φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου

thumbnailMoving Silence Αθήνα 2016
Η πλατφόρμα κινηματογραφιστών και μουσικών Moving Silence ιδρύθηκε το 2009 στο Βερολίνο από τον μουσικό Marco Brosolo και τον κινηματογραφιστή Matthias Fritsch με σκοπό να συνδέσει τις ρίζες του κινηματογράφου με τη σύγχρονη αισθητική και τις νέες τεχνολογίες, αλλά και να δημιουργήσει ένα διεθνές δίκτυο καλλιτεχνών. Σήμερα διοργανώνει εκδηλώσεις σ’ όλον τον κόσμο, συνεργαζόμενη με καλλιτέχνες της εκάστοτε χώρας.
Το δίκτυο της Μoving Silence μεταξύ Ελλάδας, Γερμανίας και διεθνούς χώρου διευρύνεται ολοένα και πιο πολύ.
Κι αυτό δεν θα ‘ταν εφικτό χωρίς το κέφι, τη δημιουργικότητα και τον επαγγελματισμό των συνεργατών, καλλιτεχνών, κινηματογραφιστών, μουσικών, τεχνικών από τις συμμετάσχουσες χώρες.
Ανεκτίμητη η συμμετοχή τους, και κυρίως στις μέρες μας.
Στην Αθήνα η διοργάνωση Moving Silence καθιερώθηκε ως «φεστιβάλ της βωβής κινούμενης εικόνας και του πειραματικού ήχου» και φέτος προτείνει για 7η χρονιά ασυνήθιστες εικαστικές και κινηματογραφικές εκδηλώσεις συνοδεία ζωντανής μουσικής, ενώ παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Reynold Reynolds.
Η Moving Silence Αθήνα 2016 είναι μια παραγωγή του Goethe-Institut Athen και της πλατφόρμας Moving Silence (Βερολίνο) σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Mondriaan Fund, Άμστερνταμ.
Το τρίπτυχο της Moving Silence 2016 περιλαμβάνει:
Μια καινοτόμο μορφή «κινηματογραφικής έκθεσης/εγκατάστασης» με ζωντανή μουσική: Πρώτη παρουσίαση στην Ελλάδα της ταινίας «The Lost» (USA/DE, 1933-2015) του διεθνούς φήμης κινηματογραφιστή και εικαστικού καλλιτέχνη Reynold Reynolds
Εργαστήριο για ενδιαφερόμενους κινηματογραφιστές, φοιτητές κινηματογράφου και καλών τεχνών υπό τη διεύθυνση του Reynold Reynolds με θέμα «Time Lapse Athens»
Κινηματογραφικό κοντσέρτο με ένα διεθνές πρόγραμμα ταινιών μικρού μήκους του σήμερα συνοδεία ζωντανής μουσικής από μουσικούς και sound artists από την Ελλάδα, τη Γερμανία και την Ολλανδία

You may also like...