Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας Ισπανία»

αρχείο λήψης (2)Η αυλαία του Φεστιβάλ ανοίγει αύριο στις 7.30μ.μ. στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στο Ηράκλειο, με τη δημόσια ανάγνωση του βιβλίου του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ισπανία», στη διάρκεια της οποίας 64 συμπολίτες μας θα «ζωντανέψουν» τον ιδιαίτερο συγγραφικό λόγο του σπουδαίου δημιουργού. Tον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης. Οργάνωση-επιμέλεια: Μαριλένα Μηλαθιανάκη-Μιχάλης Κουκάκης.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει καθημερινά ενότητες για παιδιά 6μ.μ.-8μ.μ. (παραδοσιακά ισπανικά παιχνίδια, εργαστήρια κεραμικής και εικαστικών, αφήγηση παραμυθιού, παιδικό θέατρο, κινηματογραφικές προβολές), υπαίθρια Έκθεση-Διαδρομή «Ταξιδεύοντας» όπου ο επισκέπτης, περιδιαβαίνοντας τα ειδικά διαμορφωμένα σοκάκια γύρω από το Μουσείο, θα γνωρίσει σημαντικές στιγμές της ισπανικής ιστορίας και κουλτούρας (Φιλόσοφοι-Τοπίο-Ισπανική ψυχή-Εμφύλιος-Ελ Γκρέκο) ενώ στους ίδιους χώρους θα εξελίσσονται καθημερινά χοροθεατρικά δρώμενα-φλαμένκο εμπνευσμένα από τον Ισπανικό Εμφύλιο αλλά και χορόδραμα βασισμένο στη λατρεία του ταύρου.
Στο Μουσείο Καζαντζάκη θα φιλοξενείται παράλληλα η θεματική έκθεση «Το ταξίδι, η αναζήτηση, οι ανταποκρίσεις» με πρωτότυπο υλικό που ενέπνευσε τον Καζαντζάκη για τα ταξιδιωτικά του κείμενα.
Κάθε βραδιά του Φεστιβάλ θα ολοκληρώνεται με μία μεγάλη κεντρική εκδήλωση: Τετάρτη 13 Ιουλίου: 7μ.μ. στο Μουσείο Καζαντζάκη, εσπερίδα «Ταξιδεύοντας… Ισπανία με τον Νίκο Καζαντζάκη» Στις 9.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου οδοιπορικό στην Ισπανία του Καζαντζάκη, του Λόρκα και του Χατζιδάκι.
Στην πλατεία του Μουσείου Καζαντζάκη:
Πέμπτη 14 Ιουλίου: 9μ.μ. «Μουσικές παραλληλίες Κρήτης-Ισπανίας» και «Ταξίδια παράλληλα: Ο θρήνος και το πάθος στο τραγούδι της Κρήτης και της Ανδαλουσίας».
Παρασκευή 15 Ιουλίου: 9.30μ.μ Μουσικο-θεατρική παράσταση «Ο Δον Κιχώτης των Φαναριών».
Σάββατο 16 Ιουλίου: 9.30μ.μ. Μεγάλη συναυλία «Λόρκα ο Αποστολικός», με τραγούδια σε ποίηση του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα. Θα διευθύνει ο Χρήστος Λεοντής.
Κυριακή 19 Ιουλίου: 6.30μ.μ. Γαστρονομική περιπλάνηση στην Ιβηρική χερσόνησο.. Η αυλαία του Φεστιβάλ θα κλείσει στις 9.30μ.μ. στην πλατεία του Μουσείου με ανδαλουσιανό φλαμένγκο «Miradas Flamencas» στις 9.30μ.μ.
Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις
Δωρεάν μετακίνηση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ καθημερινά 7μ.μ και 8μ.μ. από τον Σταθμό Λεωφορείων στο Λιμάνι Ηρακλείου και επιστροφή με το τέλος των εκδηλώσεων.

 

You may also like...