Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέας Σμύρνης 2016

thumbnail (1)Ένα μοναδικό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους διοργανώνει φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης από τις 24 έως και τις 26 Μαρτίου 2016. Για τρεις ολόκληρες ημέρες η κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης θα μυρίσει άρωμα Βαλκανίων μέσα από μικρά αριστουργήματα νέων σκηνοθετών.
Με την συνεργασία της διαδικτυακής πλατφόρμας altcine θα προβληθούν οκτώ ώρες προγράμματος ταινιών Μικρού Μήκους στο δημοτικό πολυχώρο Πολιτισμού «Γαλαξίας», με δωρεάν είσοδο. Περισσότεροι από 70 σκηνοθέτες, από 11 χώρες των Βαλκανίων, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε μαζί τα στοιχεία εκείνα που μας ενώνουν και συνθέτουν την κοινή πολιτιστική μας ταυτότητα, αλλά και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής κάθε χώρας που κάνουν τελικά την μικρή μας χερσόνησο τόσο μοναδική.
Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, Βαγγέλης Χατζατουριάν, “οι ταινίες Μικρού Μήκους αποτελούν ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό τρόπο έκφρασης της κινηματογραφικής δημιουργίας. Με σκοπό να εξοικειωθούμε με αυτή τη μορφή της έβδομης τέχνης, δημιουργήσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα το οποίο στοχεύει στην εμβάθυνση της γνώσης μας για την αισθητική και πολιτιστική αξία των ταινιών μικρού μήκους από δημιουργούς της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων. Κάθε ταινία αφηγείται μια ιστορία ή μια πτυχή μιας ιστορίας με τρόπο περιεκτικό, δυναμικό και άμεσο.”
Το Αφιέρωμα στο Σινεμά θα συνεχιστεί το Μάιο, καθώς για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Οργανισμός διοργανώνει Φεστιβάλ αφιερωμένο σε Βραβευμένα Ντοκιμαντέρ .

You may also like...