Φεστιβάλ Τήνου 2015

TINOSΣτα πλαίσια και στις δράσεις του Φεστιβάλ Τήνου 2015 πέντε καλλιτέχνες , Τάσος Αριδάς, Διώνη Αριδά, Δημήτρης Μπέζας, Κωνσταντίνα  Συλίκου, Βασίλης Τάγκαλος, παρουσιάζουν την ενότητα των έργων τους σε μια ενδιαφέρουσα εικαστική συνομιλία με κοινό θέμα «το φως του Αιγαίου» στο Σχολείο Υστερνίων. Η έκθεση ξεκινά τηνΤρίτη 11 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως 29 Αυγούστου 2015.
Το ζωγραφικό έργο αφορά το φυσικό τοπίο και τον άνθρωπο στο φως του Αιγαίου με διάθεση και τρόπο ως χώρου  βιωμένης μνήμης.  Με ιδιαίτερη οπτική γωνία του βλέμματος η σύνθεσητων έργων βασίζεται σε πλάνα του πραγματικού. Το θεματικό και αισθητικό ύφος δίνει το στίγμα της ελληνικής ζωγραφικής.
Η γραφή ελεύθερη των λεπτομερειών και οι ευαίσθητες μεταβάσεις των χρωμάτων συμβάλλουν στην άμεση κατανόηση δημιουργώντας μια σύγχρονη προσέγγιση του γνώριμου. Οι  εναποθέσεις χρώματος, με πινελιές αυτοδύναμες και  κηλίδες δυναμικές μελετώντας τους ιριδισμούς και τις άπειρες αντανακλάσεις, μετρώντας το φως των Κυκλάδων, το φως, που πάντα ήταν η ύλη του ζωγράφου,  παρουσιάζουν  στο βλέμμα μια εντυπωσιακή ενότητα.
Πληροφορίες
Τοποθεσία: Σχολείο Υστερνίων, Τήνος
Ημερομηνία: Εγκαίνια: Τρίτη 11 Αυγούστου 2015, στις 20:00
Διάρκεια: 11 – 29 Αυγούστου 2015
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 19:30-21:30
Πληροφορίες: www.dimostinou.eu

 

 

You may also like...