Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία

NEFELE_logo-1-620x437Τη δημιουργία του πρώτου Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία με τίτλο «Nefele», ανακοίνωσε σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου ο φορέας Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» (Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων), με τη στήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Στόχος του έργου είναι η καταπολέμηση του στίγματος της ψυχικής ασθένειας, η σύνδεση τέχνης και ψυχικής υγείας μέσα από την καθιέρωση του Φεστιβάλ Τέχνης & Ψυχικής Υγείας στην Ε.Ε., ο εμπλουτισμός των θεραπευτικών διαδικασιών, η διεύρυνση των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων προς όφελος των καλλιτεχνών, η διεθνοποίηση/ανάδειξη των έργων επαγγελματιών και ψυχικά πασχόντων καλλιτεχνών και των φορέων που συμμετέχουν, για το άνοιγμα διαλόγου για ζητήματα ψυχικής υγείας, διαφορετικότητας.

Το έργο «N.E.F.E.L.E» (Networking European Festivals for mΕntal Life Enhancement) Project) υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Creative Europe της Ε.Ε. από εταιρικό σχήμα 5 κρατών μελών (Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία και Λιθουανία) ενώ στηρίζεται από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Οι δράσεις του έργου «Nefele» περιλαμβάνουν:

? 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ στην Αθήνα / Αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Ψ.Υ.

? Ιδρυτικό Συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία.

? Ειδικό ντοκιμαντέρ σε 6 γλώσσες για ευρωπαϊκή προώθηση του Δικτύου.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2016, ενώ θα φιλοξενηθεί στο πολιτιστικό κέντρο Δάφνης- Μουσείο Μπουζιάνη και σε εξωτερικούς χώρους. «Έχουμε αποδείξει σαν δήμος τη στήριξή μας στο κομμάτι στης ψυχικής υγείας, γιατί θέλουμε να δώσουμε την αξία που πρέπει σε όλους τους ανθρώπους και στο δικαίωμα να βιώνουν μέσα στην πόλη μας σε σύγχρονες συνθήκες και συμπεριφορές, έτσι όπως αρμόζει στον άνθρωπο του 2016», ανέφερε στη σημερινή συνέντευξη τύπου που στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο δήμαρχος Δάφνης- Υμηττού κος Μιχαήλ Σταυριανουδάκης.

Ο φορέας Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων -Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ο οποίος δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από το 2001, με στόχο την προαγωγή της ψυχικής υγείας, την προάσπιση των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

You may also like...