Φεστιβάλ σύγχρονου χορού στην Καλαμαριά

1fb6a9ac8f-660x330Ένα ιδιαίτερο πολιτιστικό γεγονός, στον τομέα του σύγχρονου χορού, το φεστιβάλ χορού με τον διακριτικό τίτλο “MOTUM”, που φιλοδοξεί να αποτελέσει θεσμό, διοργανώνει ο Δήμος Καλαμαριάς τον Μάρτιο, στοχεύοντας στην ανάδειξη της σύγχρονης και πρωτοποριακής χορευτικής δημιουργίας.
Συνολικά έξι καταξιωμένες χορευτικές ομάδες κυρίως, Έλληνες Χορευτές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό με αξιόλογη καλλιτεχνική πορεία, θα παρουσιάσουν μέσα από τις χορογραφίες τους τις σύγχρονες τάσεις, τις δημιουργίες και τα ρεύματα, αναδεικνύοντας την εξέλιξη του σύγχρονου χορού διεθνώς. Η αυλαία του φεστιβάλ θα ανοίξει στις 19 Μαρτίου και θα κλείσει στις 27 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9 & Αργυρουπόλεως).
Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε με γνώμονα την αξιόλογη πορεία τους τόσο στην Ελλάδα όσο στο και εξωτερικό και ο καθένας από τους συμμετέχοντες έχει αποδείξει την καλλιτεχνική του αξία μέσα από τη δουλειά του. Καλλιτεχνική σύμβουλος του Φεστιβάλ είναι η Τατιάνα Παπαδοπούλου.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα παραχωρηθούν Master classes από τους συμμετέχοντες χορογράφους και μπορούν να παρακολουθήσουν δωρεάν, επαγγελματίες χορευτές και χορογράφοι της Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα υπάρχει ακροατήριο –κοινό για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την μαγεία της τέχνης του χορού.
Read more: http://www.multi-news.gr/thestival-festival-sigchronou-chorou-stin-kalamaria-ton-martio-simmetochi-spoudeon-chorefton/#ixzz414WXz65r
Follow us: @multinewsgr on Twitter | multinews.gr on Facebook

You may also like...