Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Γαλλικό Θέατρο à la grecque

b_20328_solinasΈγκλημα και τιμωρία σε μια μουσικο-θεατρική σύνθεση εμπνευσμένη από αρχαίους μύθους στις 25, 26 και 27 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Γαλλικό Θέατρο à la grecque, σε διοργάνωση του Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης .
Για άλλη μια χρονιά το προτείνουν ένα φεστιβάλ- γέφυρα μεταξύ της Ελλάδας και του γαλλόφωνου κόσμου με πρωτότυπες παραστάσεις σύγχρονων έργων τα οποία συστήνονται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό.
Το φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Γαλλικό Θέατρο à la grecque δίνει τον λόγο σε νέους δραματουργούς και (Έλληνες) σκηνοθέτες οι οποίοι διαπραγματεύονται φλέγοντα θέματα της εποχής –βία, ξεριζωμός, τα όρια της ελευθερίας, ταυτότητα, φύλο- με τόλμη και φαντασία, ανοίγοντας δρόμους για ένα θέατρο όπου θα συνυπάρχουν η ποίηση και η πραγματικότητα (δείτε ΕΔΩ το πολήρες πλήρες πρόγραμμα ).
Η παράσταση που ανεβαίνει από την Τρίτη 25 Οκτωβρίου και για τρεις μόνο βραδιές στον ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο χώρο (-2) του Ιδρύματος έχει τίτλο «Το κορίτσι στο σκοτεινό δάσος». Πρόκειται για μια μουσικο-θεατρική «σύνθεση» του Philippe Minyana με αφετηρία τους αρχαίους μύθους και τα παραμύθια για την ενηλικίωση. Σκληρό και βίαιο, το έργο του Minyana περιγράφει σε πρώτο επίπεδο την οδυνηρή ιστορία ενός μικρού κοριτσιού που ενηλικιώθηκε βίαια και μαρτυρικά ώσπου έγινε αηδόνι και έφυγε μακριά.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κωνσταντίνος Χατζής, γνωστός μας από την «Παρέλαση» της Λούλας Αναγνωστάκη (Φεστιβάλ Αθηνών) και το “Endgame” του Μπέκετ (Θέατρο Τέχνης).
Είπαν για την παράσταση:
«Σήμερα έχει χαθεί κυρίως η δυνατότητα να εμπλέκεται κανείς, μέσω μιας συναισθηματικής εμπειρίας, με κάτι που καθορίζεται από μια προσωπική αναζήτηση, από μια βαθιά υπαρξιακή ανάγκη η ακόμα και φόβο.O Minyana με υλικά το μύθο, τη βία, το έγκλημα, την τιμωρία, καταλήγει να ανυψώσει τα σκοτεινά ένστικτα του ανθρώπου σε ποίηση».
Κωνσταντίνος Χατζής
«Σ ένα κόσμο στερημένο πνευματικότητας σαν τον δικό μας, η ωμότητα νομοθετεί ανεμπόδιστα και η γλώσσα του Minyana, αποστασιοποιημένη και τολμηρή, με μια ευδιάκριτη επίγευση μπαρόκ, αντανακλά ακριβώς αυτή την απουσία ορίου που αποδίδει τη σύγχρονη έννοια του ανθρώπινου».
Δήμητρα Κονδυλάκη, μεταφράστρια του έργου
Ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία:-Σκηνική εγκατάσταση-Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Χατζής
Μετάφραση: Εργαστήρια μετάφρασης Γαλλικού Ινστιτούτου 2015-2016
Διεύθυνση και επιμέλεια μετάφρασης: Δήμητρα Κονδυλάκη
Επιμέλεια κίνησης: Χριστίνα Βασιλοπούλου

Διανομή: Πασχάλης Καραντζάς, Μαρία Μαλλούχου, Αγλαϊα Παππά και Γεράσιμος Δημοβασίλης. Συμμετέχει ο Γιώργος Παπαδάκης

To κορίτσι στο σκοτεινό δάσος, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 21, 22, 23, 25, 26, 27, 29, 30, 31 Οκτωβρίου, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 €. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του Ιδρύματος, τηλεφωνικά στο 210 3418579, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr, από την Ticket Services, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσματζόγλου), τα καταστήματα Forthnet και το Seretis travel, Πανεπιστημίου 61, Αθήνα, τηλ. 210 3251295.

You may also like...