Φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης Orange Water και στην Αθήνα

thumbnail (6)Μετά την μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι δράσεις του εικαστικού φεστιβάλ ORANGE WATER την καλοκαιρινή περίοδο στην Κρήτη και την Πάρο το Αθηναϊκό κοινό έχει πλέον τη δυνατότητα να επισκεφθεί από κοντά μια από τις εκθέσεις της πολυσυζητημένης διοργάνωσης.
Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, το φεστιβάλ Σύγχρονης Τέχνης ORANGE WATER παρουσιάζει μια ακόμη έκθεση Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών ολοκληρώνοντας τις δράσεις του για φέτος στην Αθήνα.
Η έκθεση με τίτλο «Τοπίο Μνήμης» θα παρουσιαστεί στο The Loft στην οδό Καπνικαρέας στο κέντρο της πόλης. Στον βιομηχανικό χώρο που στεγάζεται πάνω από το Collage Bar Restaurant το ORANGE WATER θα αναπτύξει την προτελευταία δράση του για το 2015 με μια ακόμη εντυπωσιακή έκθεση.
Υπό την Αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και της Ολλανδικής Πρεσβείας, η έκθεση στην Αθήνα αποτελεί τμήμα της συνολικής φεστιβαλικής δράσης του ORANGE WATER που ένωσε 10 χώρους πολιτισμού στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πάρο.
Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής και γλυπτά , που εκτείνονται από τον ρεαλισμό και την Conceptual Art μέχρι την απόλυτη αφαίρεση.
Συμμετέχουν οι εικαστικοί:
AdArma // Bert Van Santen // Εύα Βασδέκη // Gert Van Oortmerssen // Μαρία Σχινά // Anutosh // Kώστας Τσώλης Αποστόλης Ζολωτάκης //PeterHeij // Δημήτρης Τράγκας // Θοδωρής Δασκαλάκης // Νίκος Παπαδημητρίου// Κέλλυ Αθανασιάδου// Λίνα Μπέμπη // Barbara de Vries // Κωνσταντίνα Κατρακάζου // Iris Zoric
Συνοπτικό Εννοιολογικό Σημείωμα // «Τοπίο Μνήμης»
«Πρόκειται για μια μεγάλη ομαδική εικαστική έκθεση Ολλανδών και Ελλήνων καλλιτεχνών· όλοι τους διακεκριμένοι και κάποιοι από αυτούς ακαδημαϊκοί, αντιπροσωπευτικό δείγμα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής των δύο χωρών, που εκτείνεται από την αφαίρεση μέχρι τον ρεαλισμό. Η έκθεση πραγματεύεται την σχέση του βλέμματος αναφορικά με την ανάμνηση και την πραγματικότητα. Η μνήμη ως έννοια εμπεριέχει και την αμνησία είτε επιλεκτικά – με συνειδητή ή ασυνείδητη διαδικασία, είτε μέσω των προκαταλήψεων και των ιδεών που επηρεάζουν το φιλτράρισμα της πληροφορίας. Οι ταχύτατες εξελίξεις στη νευρολογία και τη χαρτογράφηση του εγκεφάλου έχουν αποκαλύψει συγκλονιστικές λεπτομέρειες σχετικά με τη λειτουργία της μνήμης. Το ανθρώπινο μάτι δεν είναι μόνο λήπτης της εξωτερικής εικόνας αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως οθόνη προβολής εικόνων που προβάλλονται από τον εγκέφαλο. Έτσι ο κάθε άνθρωπος βλέπει και άρα αντιλαμβάνεται τον κόσμο με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι καλλιτέχνες στην παρούσα έκθεση καλούνται να πραγματευτούν τον υποκειμενικό χαρακτήρα της μνήμης χρησιμοποιώντας την ως δημιουργικό ερέθισμα στο έργο τους. Επεξεργάζονται το στοιχείο της μνήμης με τρόπο ιστορικό, πολιτικό, μυθολογικό, ονειρικό, ψυχεδελικό, θρησκευτικό. Παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής, γλυπτά και εγκαταστάσεις με τη χρήση μεικτών τεχνικών, ψηφιακών μέσων και conceptual art».

You may also like...