Φεστιβάλ Σαρωνικού 4-10 Αυγούστου 2014

IMG14ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού
4-10 Αυγούστου  2014
Το σύνολο Leondari επιστρέφει στον Αργοσαρωνικό για 4η συνεχόμενη χρονιά και πραγματοποιεί το Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, με έξι συναυλίες στην περιοχή στις αρχές Αυγούστου.
Το φεστιβάλ ξεκινάει τις συναυλίες του από το αρχοντικό νησί του Αργοσαρωνικού, τις Σπέτσες όπου θα δώσει την πρώτη του συναυλία. Φιλοξενείται στο ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, το οποίο φέτος γιορτάζει και τα εκατό χρόνια από την ανέγερση του.
Από 4 Αυγούστου μέχρι  και τις 10 Αυγούστου, το σύνολο θα παρουσιάσει έξι συνολικά συναυλίες στις Σπέτσες, τον Πόρο, την Ύδρα και τον Γαλατά, με πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει έργα από την μπαρόκ, τη ρομαντική μέχρι και τη σύγχρονη εποχή. Το φετινό 4o φεστιβάλ θα λάβει χώρα με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας. Θα παιχτεί μουσική συνθετών  όπως οι J.S Bach, Arnold Schoenberg και Ιάννης Ξενάκης. Το  πρόγραμμα επικεντρώνεται γύρω από  δύο αριστουργήματα της ρομαντικής περιόδου, το Κουιντέτο για Πιάνο έργο 81 του Antonin Dvořák και το Σεξτέτο για Έγχορδα έργο 18 του Johannes Brahms.
Σκοπός του συνόλου είναι, με όχημα  την κοινή αγάπη των καλλιτεχνών  για την μουσική δωματίου, να μεταφέρει  στις μικρές, τοπικές κοινωνίες της περιοχής ένα κλασικό ρεπερτόριο υψηλών απαιτήσεων. Αυτή η μαγιά δημιουργεί και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που παρασύρει κοινό και μουσικούς σε ένα φεστιβάλ μοναδικό στο είδος του. Χάρη στην υποστήριξη των χορηγών, το φεστιβάλ έχει τη δυνατότητα να προσκαλέσει εκλεκτούς μουσικούς και να παρουσιάσει συναυλίες στην περιοχή του Αργοσαρωνικού με χαμηλό εισιτήριο για το κοινό (10 ευρώ, παιδιά ελεύθερη είσοδος) και την τελευταία συναυλία στο Γαλατά με ελεύθερη είσοδο.
Πυρήνας του φεστιβάλ όπως κάθε χρόνο, οι δύο καλλιτεχνικοί διευθυντές του, οι οποίοι έχουν ως όραμα  να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μέσω του πολιτισμού, όπως και να κάνουν τις συναυλίες προσβάσιμες σε ένα ευρύτερο κοινό.
Το σύνολο Leondari αποτελείται από νέους επαγγελματίες μουσικούς από όλη την Ευρώπη, την Αμερική και την Αυστραλία, που συνεργάζονται με τις σημαντικότερες ορχήστρες ανά το κόσμο όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, τη Φιλαρμονική του Βερολίνου, το ΣυνόλοARC, Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας και το Πιάνο Τρίο της Βιέννης. Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί τον διακεκριμένο καναδό παιδαγωγό, ιδρυτικό μέλος του ZebraStringTrio, και πρώην κορυφαίος βιολίστα της Βασιλικής Ορχήστρας του Concertgebouw του Άμστερνταμ, Steven Dann.
Το σύνολο Leondari: Benjamin Bowman, ένας από τους πιο δυναμικούς και πολύπλευρους μουσικούς του Καναδά, είναι μέλος του κορυφαίου συνόλου μουσικής δωματίου του Καναδά το σύνολο ARC, καιπροσκεκλημένος του Αμερικάνικου Ballet Theatre (NYC) αυτή τη σεζόν,o Bogdan Božovi
είναι ο βιολιστής τουVienna Piano Τrio; ο James Barralet πρόσφατα κυκλοφόρησε διπλό CD με μουσική του Brahmsγια τσέλο και πιάνο και είναι επίσης ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Whittington Chamber Music Festival της Αγγλίας; Η Rebekka Markowski υπήρξε  μέλος της Ορχήστρας Μότσαρτ του Claudio Abbado και της ορχήστρας του Φεστιβάλ της Λουκέρνης και συνεργάζεται συχνά με τη Φιλαρμονική του Βερολίνου; ο βραβευμένος για τη δισκογραφία του, γερμανός πιανίστας Caspar Frantz, ο οποίος είναι διευθυντής του σύγχρονου φεστιβάλ μουσικής ‘Zeitkunst’ του Βερολίνου και καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές είναι ο  βιολονίστας Γιάννης Αγρανιώτης και ο Αυστραλός βιολίστας, Francis Kefford. Ο Γιάννης Αγρανιώτης έχει εμφανιστεί σε όλους τα σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Ελλάδας και σε ευρωπαϊκές χώρες ως σολίστ αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Είναι συνεργάτης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο Francis πρωτοπαρουσίασε την Ελεγεία για σόλο βιόλα και ορχήστρα εγχόρδων του Αυστραλού συνθέτη Peter Sculthorpe στο Angel Place Recital Hall του Σύντνει και  συνεργάζεται συχνά με κορυφαίες βρετανικές ορχήστρες όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Όπερα τουCovent Garden και την Ορχήστρα Δωματίου της Αγγλίας.
Το σύνολο Leondari καλωσορίζει φέτος τον έλληνα κρουστό Αλέξανδρό Γιοβάνο, απόφοιτο της ακαδημίας ‘HannsEisler’ του Βερολίνου.Ο Γιοβάνος απέσπασε το 1ο βραβείο στον διαγωνισμό «Νέοι Σολίστ- Νέοι Καλλιτέχνες» της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Επίσης, φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες είναι ο αυστριακός βιολίστας Manuel Hofer, κορυφαίος της Ορχήστρας Δωματίου της Στουτγάρδης από το ερχόμενο φθινόπωρο, ο Γερμανο-καναδός τσελίστας David Eggert και η κορεάτισα βιολονίστρια Υoung Yoon, οι οποίοι είναι και οι τρείς δραστήριοι σολίστ και μέλη του Trio Grisart με βάση το Βερολίνο.
Το πρόγραμμα αναλυτικά:
Δευτέρα 4 Αυγούστου, Σπέτσες – Ξενοδοχείο Ποσειδώνιο, ώρα 21:00
Πιάνο Τρίο ν. 39  του JosephHaydnHobXV/25  “GypsyTrio”
Αγγλική Σουίτα No. 1 σε Λα μείζονα, BWV806, J. SBach/ F.J.Kefford
Πιάνο Τρίο ν.3  έργο 101 του JohannesBrahms
Τρίτη 5 Αυγούστου, Πόρος  – Αμφιθέατρο Συγγρού, ώρα 21:00
Αγγλική Σουίτα No. 1 σε Λα μείζονα, BWV806, J. SBach/ F.J.Kefford
ΨάπφαΙάννης Ξενάκης
Σεξτέτο για Έγχορδα Νο.1 σε Σι ύφεση Μείζονα έργο 18  του Johannes Brahms
Πέμπτη 7 Αυγούστου, Ύδρα – Ξενοδοχείο Bratsera, ώρα 21:00
Σεξτέτο για Έγχορδα Νο.1 σε Σι ύφεση Μείζονα έργο 18  του Johannes Brahms
Κουιντέτο για Πιάνο Νο.2 σε Λα μείζονα, έργο 81 Antonin Dvorak
Παρασκευή 8 Αυγούστου, Πόρος – Αμφιθέατρο Συγγρού, ώρα 21:00
Κουιντέτο για έγχορδα  αρ. 2 σε Σι ύφεση μείζονα, έργο 87 F. Medelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Εξαϋλωμένη Νύχτα, έργο 4 Arnold Schoenberg
Σάββατο 9 Αυγούστου, Ύδρα – Ξενοδοχείο Bratsera, ώρα 21:00
Πιάνο Τρίο ν. 39  του Joseph Haydn Hob. XV/25 “GypsyTrio”
Αγγλική Σουίτα No. 1 σε Λα μείζονα, BWV806, J. S Bach/ F.J.Kefford
Εξαϋλωμένη Νύχτα, έργο 4 Arnold Schoenberg
Κυριακή 10  Αυγούστου, Γαλατάς – Γυμνάσιο, ώρα 21:00- είσοδος ελεύθερη
Σεξτέτο για Έγχορδα Νο.1 σε Σι ύφεση Μείζονα έργο 18 του Johannes Brahms
Κουιντέτο για Πιάνο Νο.2 σε Λα μείζονα, έργο 81 Antonin Dvořák
Πληροφορίες: www.saronicfestival.com/<http://www.saronicfestival.com/>
info@saronicfestival.com<mailto:info@saronicfestival.com> ,elpsamara@gmail.com<mailto:elpsamara@gmail.com>
Τιμές εισητιρίων: 10€, είσοδος ελεύθερη σε παιδιά
Τελευταία συναυλία, Γαλατάς 10.08 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

You may also like...