Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στην Ελλάδα

-ρώσικου-κινηματογράφου-e1461058482608-679x400Φεστιβάλ αφιερωμένο στην ρώσικη κινηματογραφική παραγωγή πραγματοποιείται από 23 έως 27 Απριλίου στο πλαίσιο του Έτους 2016- Σταυροδρόμι δυο χωρών Ελλάδας- Ρωσίας. Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει την Κυριακή 24 Απριλίου στις 19.00 στο Πολεμικό Μουσείο με ποικιλία παράλληλων εκδηλώσεων. Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πρόεδρο της Ταινιοθηκης Gosfilmofond της Ρωσίας Νικολάι Μποροντοτσιόβ και τον Ξενοφώντα Λαμπράκη -πρόεδρος του Ελληνο- Ευρασιατικού Συνδέσμου και θα λάβει χώρα σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας: την Αθήνα, τη Λαμία, τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη.
Οι εκδηλώσεις των εγκαινίων περιλαμβάνουν μουσικό πρόγραμμα Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών με κλασική και μοντέρνα μουσική, την προβολή ταινίας » Κριμαία. Δρόμος προς την πατρίδα» του Αντρέι Κοντρασόβ ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει δεξίωση για την γνωριμία ελληνικού κοινού με τους καλλιτέχνες της ρωσικής αποστολής όπως τον διεθνούς φήμης σκηνοθέτη Αλεξάντερ ΣΟΚΟΥΡΟΒ, τους ηθοποιοί Ναταλία Βαρλέι ( η γνωστή Νίνα) ,Μαξ Κόλοσοβ , Ρόζα Χάιρούλινα ,Άλλα Γιουγκάνοβα, Ε. Αρζαμάσοβα , τον σκηνοθέτη Βλ. Χοτινένκο, και τον μουσικοσυνθέτη Γ. Γκλαντκόβ κα.
Οι ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν στον κινηματογράφο ΑΛΚΥΟΝΙΣ (οδ. Ιουλιανού 42). Τηλ 210 8220008
Την Δευτέρα 25 Απριλίου στις 11.30 πμ πραγματοποιείται στρογγυλό τραπέζι στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, στο οποίο θα φιλοξενηθεί η ρώσικη αποστολή, αποτελούμενη από δημοσιογράφους, γνωστούς ρώσους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, όπως ο διάσημος Αλεξάντερ Σοκούροβ κα. Έλληνες και Ρώσοι ηθοποιοί – σκηνοθέτες θα ανταλλάξουν απόψεις περί κινηματογράφου και θα συζητήσουν για τις μελλοντικές τους συνεργασίες.
Το βράδυ της Δευτέρας 25 Απριλίου η ρώσικη αποστολή θα εγκαινιάσει το Φεστιβάλ Ρώσικου Κινηματογράφου στο κεντρικό Δημοτικό Θέατρο της Λαμίας, υπό την αιγίδα του Δήμου της πόλεως και του αξιότιμου Δημάρχου κ. Νίκου Σταυρογιάννη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΩΣΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Σάββατο 23 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς» , (Ιουλιανού 42 Αθήνα.)
18:30 πρεμιέρα ταινίας «Οι Κληρονόμοι» σκην. Β.Χοτινένκο, συνάντηση με καλλιτεχνική ομάδα: σκην. Β.Χοτινένκο, ειδικήκινηματογράφου Τ.Γιάκοβλεβα, συνθέτης Γ.Γκλαντκόβ, ηθοποιοί: Ν.Βαρλέϊ, Α.Γιουγκάνοβα. Μετά την προβολή θα γίνει συζήτηση με τους παράγοντες της ταινίας.
Κυριακή 24 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς»
13:00 ταινία «Όμηρος της Καυκάσου» σκην. Α.Γκαϊντάϊ
Δευτέρα 25 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς»
13:00 ταινία «Δασκάλα» σκην. Α.Πετρούχιν
16:00 μαθήματα απο τον σκηνοθέτη Α.Σοκούροβ
18:00 ταινία «Αλεξάνδρα» σκην. Α.Σοκούροβ
Τρίτη 26 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς»
13:00 ταινία «Κριμαία. Επιστροφή στην Πατρίδα»
18:00 ταινία «Νορβηγός» σκην. Α.Ζβάντσεβ.
Τετάρτη 27 Απριλίου σινεμά «Αλκυονίς»
13:00 ρώσικα κινούμενα σχέδια
18:00 «Καριέρα του Ντίμα Γκόριν» σκην. Φρούνζε Ντοβλατιάν.
Φεστιβάλ Εθνικής Ταινιοθήκης Ρωσίας στην Λαμία:
25 Απριλίου 20:00 έναρξη συναυλίας και προβολή ταινιών σε Δραματικό Θέατρο. Συναυλία, προβολές, συναντήσεις με τους καλλιτέχνες.
Φεστιβάλ Εθνικής Ταινιοθήκης Ρωσίας στην Θεσσαλονίκη:
Τρίτη 26 Απριλίου σινεμά «Αλέξανδρος» 20:30 ταινία «Κριμαία. Επιστροφή στη Πατρίδα»
Τετάρτη 27 απριλίου 12:00 συνάντηση με συνθέτη, συγγραφέα και τραγουδιστή πολλών παιδικών κινουμένων σχεδίων Γ.Γκλαντκόβ. Πρόγραμμα κινουμένων σχεδίων.
Στις 14:00 επίσημη συνάντηση με ρωσική ομάδα, συναυλία, προβολή ταινίας «Νορβηγός».
Φεστιβάλ Εθνικής Ταινιοθήκης Ρωσίας ΚΑΤΕΡΙΝΗ
Τεταρτη 27 Απριλίου
12.00- 14.00 στο Πνευματικό Κέντρο ΕΚΑΒΗ
Προβολή κινουμένων σχεδίων για μικρούς και μεγάλους . Γνωριμία με τον μουσικοσυνθέτη Γκλαντκόβ
Συντονιστής του Φεστιβάλ- Αννα Πεντρακόβσκαγια

You may also like...