Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015

rematiaΣτο αναγεννημένο από τις στάχτες του Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος κύκλος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015, με τίτλο Φωνές Ελευθερίας.
Ο Ιούλιος θα κλείσει με το αφιέρωμα στο συνθέτη Γιάννη Σπάρτακο από την Φιλαρμονική Δήμου Χαλανδρίου στις 27 Ιουλίου 2015 και τη Lucente Stella από τους Ex Silentio στις 29 Ιουλίου 2015.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 οι Musica Femina θα παρουσίαζαν την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015 τα Μήλα των Εσπερίδων σε ιστορίες και συνθέσεις γυναικών από το Μεσαίωνα. Αντί αυτού το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio θα παρουσιάσει το Lucente stella με έργα από το Γαλλικό Μεσαίωνα.
Ένα συναρπαστικό ταξίδι στο Μεσαίωνα και την Αναγέννηση με τραγούδια και μουσική της εποχής. Το σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και χρησιμοποιεί αντίγραφα οργάνων της εποχής. To πρόγραμμα Lucente stella παρουσιάζει έργα από τον γαλλικό Μεσαίωνα και από την Καταλονία και το περιβόητο μοναστήρι του Μονφερά μέχρι τραγούδια και ενόργανη μουσική της Ιταλικής Αναγέννησης.
Φανή Αντωνέλου – τραγούδι, Δημήτρης Κούντουρας – φλάουτο με ράμφος και μουσική διεύθυνση, Φλώρα Παπαδοπούλου – άρπα, Ηλέκτρα Μηλιάδου – βιέλα
Στο κατάμεστο θέατρο μικροί και μεγάλοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν μαγικές καλοκαιρινές βραδιές με ήχους και εικόνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό με πρωτοποριακούς καλλιτέχνες .
Θα είμαστε και πάλι μαζί από τις 24 Αυγούστου 2015 με τους δύο επόμενους κύκλους, τη Θεατρική ζώνη και τις Υπόγειες Φωνές.

You may also like...