Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015

REMATIAΤο φεστιβάλ του Θεάτρου Ρεματιάς 2015 επιδιώκει να διατηρήσει και να επεκτείνει την παράδοση των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Δήμου Χαλανδρίου, να εμπνεύσει ένα πολυδιάστατο-διαγενεακό κοινό, να βρει και να αξιοποιήσει την ατομική και συλλογική φωνή, ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα κρίσιμα ζητήματα της εποχής μας και να γιορτάσουμε την κοινή μας ανθρωπιά. Το φεστιβάλ επιδιώκει να θεσμοθετήσει ένα όραμα, αξίες ανθρωπισμού και αλληλεγγύης, καθώς και ένα πυρήνα αισθητικής, σε μια οργανωτική δομή που θα έχει ζωή πέρα από τους σημερινούς διοργανωτές του. Αγκαλιάζει ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ειδών, από τον κόσμο της μουσικής, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της λαϊκής μας παράδοσης που εκτείνεται σε παραδοσιακές και πρωτότυπες συνθέσεις, αυτόχθονα και οικουμενικής αισθητικής, ιστορικών και σύγχρονων επιδράσεων. Διαθέτει μια μακρά ιστορία συνεργασίας με σημαντικούς δημιουργούς, συνθέτες, χορογράφους, σκηνοθέτες, μουσικούς, εικαστικούς καλλιτέχνες, κ.α. Χαιρετίζει τη δυνατότητα συνδυασμού καλλιτεχνικού έργου από ποικίλα καλλιτεχνικά υπόβαθρα, πολιτισμική προέλευσηκαιγενιές.
Αυτό το καλοκαίρι επαναφέρουμε τις «θεματικές εκδηλώσεις» που υψώνουν τη «φωνή» τους για να υποστηρίξουν την αλήθεια, τη δικαιοσύνη, την ενσυναίσθηση, ενώ, παράλληλα, καλύπτουν τα κρίσιμα ζητήματα της δημοκρατίας, της ελευθερίας, του ρατσισμού.
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 27 Ιουνίου έως την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015 στο Θέατρο Ρεματιάς (Πεζόδρομος Προφ. Ηλία, Χαλάνδρι).

You may also like...